Welke isoleringsmogelijkheden zijn er tegenwoordig?

621

In tijden waar energieverspilling tegengegaan moet worden kan het verstandig zijn om uw woning te isoleren. Zo verspild u minder energie, iets wat natuurlijk goed voor het milieu is. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden die u kunt toepassen om uw woning te isoleren. Een aantal mogelijkheden om uw huis te isoleren zijn vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. In deze blog worden deze mogelijkheden voor u uitgelicht. Zo heeft u een beter idee wat deze vormen van isolatie precies inhouden.

Spouwmouwisolatie

Een veel gekozen vorm van isolatie is spouwmuurisolatie. Bij deze vorm van isolatie wordt er een speciale substantie tussen de spouwmuur en buitengevel geplaatst. Door gebruik te maken van spouwmuurisolatie weet u de warmte beter binnen uw woning te houden en geven de muren minder kou af. Bij een 2 onder 1 kap woning weet u zo op jaarbasis al gauw €600 op jaarbasis te besparen. Echter is niet elke woning geschikt voor spouwmuurisolatie. Zo beschikken veelal oudere woningen niet over een spouwmuur. Mocht dit het geval zijn dan is een voorzetwand of gevelisolatie misschien een mogelijkheid.

Dakisolatie

Een andere vorm van isolatie die vaak voorkomt is dakisolatie. Dakisolatie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Zo kunt u de binnenzijde van uw dak isoleren, echter kan dit problemen opleveren indien de plaatsing onjuist gedaan wordt. Wanneer dit verkeerd gedaan wordt, kan dit leiden tot vochtophoping. Wanneer uw dakconstructie uit hout bestaat kan dat resulteren in houtrot. De andere mogelijkheid is om de buitenkant van het dak te isoleren. Deze mogelijkheid is veiliger, echter zijn er wel grotere aanpassingen aan het dak nodig.

Vloerisolatie

Wanneer uw woning over een kruipruimte beschikt en deze goed bereikbaar is, dan is vloerisolatie een goed alternatief. De meest efficiënte manier is om de onderkant van de begane vloer te isoleren. Wanneer dit niet mogelijk is kunt u ook de grondvloer nog isoleren, echter is dit een stuk minder efficiënt. Heeft uw woning geen kruipruimte, dan kunt u ook isolatie op de bovenkant van de vloer plaatsen. Door deze aanpassing zal de vloer binnen uw woning een aantal centimeters hoger komen te liggen.