Waarom kiezen voor een koudschuim topper?

602

Voor een optimale nachtrust mogen een comfortabel bed en een matras dat voldoende ondersteuning aan je lichaam biedt, niet ontbreken. Een topdekmatras, ook wel een topper genoemd, geeft net dat extra beetje comfort. Een topper leg je namelijk bovenop je gewone matras. Je ziet een topper meestal in combinatie met een boxspring. Maar ook bij een gewoon bed kun je prima een topdekmatras bovenop je matras leggen. Koudschuim toppers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. In dit artikel lees je enkele voordelen van een topdekmatras van koudschuim. Waarom kiezen voor een koudschuim topper?

Optimale lichaamsondersteuning

Koudschuim wekt de indruk dat het gemaakt is van een koud materiaal, maar dat is niet waar. Koudschuim is gemaakt van polyurethaan en wordt daarnaast ook wel HR (High Resilience) schuim genoemd. Dankzij deze high resilience heeft koudschuim een hoge veerkracht. Het herstellend vermogen is groot, waardoor het snel weer terugveert naar de oorspronkelijke vorm. Door deze eigenschappen biedt een koudschuim topper veel ondersteuning en tegendruk zonder risico op kuilvorming. Een koudschuim topper is dus ideaal voor mensen met rug- en nekklachten of met een gewicht vanaf 100kg. Als je matras een beetje aan het slijten is en je nog geen nieuwe aan wilt schaffen, kan een koudschuim topdekmatras erbovenop de ondersteuning wat verhogen.

Goede ventilatie en vochtregulatie

Topdekmatrassen van koudschuim zijn erg ventilerend. Het heeft, net als traagschuim, een open celstructuur. Een bijkomend voordeel van koudschuim is dat lichaamswarmte geen invloed heeft op de ventilerende eigenschappen. Ondanks het gewicht dat op de koudschuim topper ligt, zal het dus goed blijven ventileren. Handig als je last hebt van allergieën. In de winter kan dit overigens wat koel zijn. Vaak merk je dit niet zozeer door het feit dat er nog een matras onder ligt. Koudschuim beschikt tevens over een uitstekende vochtregulatie. Een koudschuim topper is dan ook een aanrader voor mensen die ’s nachts veel transpireren of het snel warm hebben. Je gewone matras blijft bovendien langer mooi.

Lange levensduur

Een topdekmatras gaat minder lang mee dan een gewoon matras. Gemiddeld zal een topper zo een vijf jaar meegaan. Door een topdekmatras bovenop je gewone matras te leggen, zal die laatste nog wat langer meegaan. Een topdekmatras van koudschuim gaat op zijn beurt weer langer mee dan een topper van bijvoorbeeld traagschuim of polyester. Daarnaast hangt de levensduur af van je gewicht, hoe vaak en veel je transpireert en of je veel draait in je slaap.