Verstopte badkamer? Met deze tips kom je tot een oplossing!

670

Door dagelijks gebruik kunnen er naast afvalwater ook allerlei resten in de afvoeren van je badkamer belanden. Elk huishouden in Tilburg krijgt hier vroeg of laat mee te maken. In de afvoeren verzamelen zich resten van zeep, huid, haren en schoonmaakproducten. Zit jij met een verstopte wasbak, douche of badkuip? Wij hebben de oplossing!

Bij een plaatselijke verstopping zit er alleen iets in de afvoer van je toilet, wasbak, bad of douche. Je kunt de blokkade eerst zelf proberen te verhelpen. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog een ervaren rioolspecialist inschakelen. Hier zijn wat tips om lichte verstoppingen aan te pakken.

Hoe los je een verstopping in een wasbak op?

Strooi een pak soda in de afvoer en voeg er een halve liter azijn aan toe. Laat het mengsel een half uur inwerken en spoel het dan door met een emmer heet, maar geen kokend, water. Je kunt de soda en de azijn ook vooraf mengen voordat je het in de afvoer giet. Pas wel op voor het gebruis: houd je gezicht op afstand. Je kunt de soda ook combineren met heet water.

Je kunt ook een plopper gebruiken, maar pas bij een hangende wasbak op dat je niet te veel kracht zet. Je wilt je wasbak namelijk niet van de muur zien storten. 

Hoe los je een verstopping in de badkuip op?

Ook hier kun je gebruik maken van een plopper. Werkt dit niet, dan kun je – als je erbij kunt – de sifon losmaken met een schroevendraaier of een waterpomptang. Zet er wel eerst een bak of een emmer onder, want bij het losmaken kan er veel water vrijkomen. In de kromming van de buis kun je veel vuil aantreffen. Reinig de sifon en plaats deze weer goed terug, anders kan hij gaan lekken.

Hoe los je een verstopping in de douche op?

Bij een verstopte douche kun je aan de slag met soda, azijn en/of heet water zoals hierboven omschreven. Misschien kun je de verstopping wel handmatig of met een plopper verwijderen. Ook onder een douche bevindt zich een sifon, maar deze kan niet gedemonteerd worden zonder de douchebak eerst open te breken. Het is dan verstandiger om de reiniging van de sifon aan een professional over te laten.

Badkamer verstopt: zo lost een pro het op!

Een rioolspecialist gebruikt verschillende gereedschappen om een verstopping op te lossen, afhankelijk van hoe hardnekkig deze is. Soms volstaat het om een ontstoppingsveer te gebruiken. In de meeste gevallen wordt er juist een frees of een hogedrukreiniger gebruikt om blokkades uit afvoeren te verwijderen. Probleem opgelost! En wie je er precies voor inschakelt? Ga naar ontstoppingsbedrijf Tilburg: een vakkundige ontstoppingsdienst!