Een tuinkamer bouwen

656

Een aanwinst voor ieder huis, dat geldt voor de tuinkamer. Eigenlijk kan je de tuinkamer zien als een soort veranda of beter gezegd als de moderne opvolger daarvan. Een tuinkamer is een overkapping die openblijft of juist aan alle kanten dicht is gemaakt of kan worden, een luxe variant op beide dus.

Meer buiten zijn, meer genieten

Door middel van een tuinkamer verleng je voor jezelf het buitenseizoen. Terwijl je normaalgesproken de huiskamer zou opzoeken omdat het wat gaat afkoelen, kijk je vanuit je tuinkamer nog lange tijd je tuin in. Gaat het richting herfst of is het nog even wachten tot het aangekondigde voorjaar echt gaat beginnen? In je tuinkamer geniet je eerder én langer van het buitengevoel. Je zit minder lang een soort van opgesloten tussen vier muren maar ervaart veel langer dat heerlijke, vrijmakende gevoel van buiten zijn. Ook bij een regenbuitje hoef je niet naar de woonkamer te verkassen maar verleng je die mooie zomerdag. Heb je een feestje te vieren en zit het weer niet helemaal mee? Laat jouw gasten ook genieten van dat prachtige uitzicht op jouw tuin.

Hoe een tuinkamer maken?

Er zijn diverse manieren om een tuinkamer te maken. Geruststellend is waarschijnlijk dat een tuinkamer helemaal niet duur hoeft te zijn. Er kan een constructie worden gemaakt van glas maar er zijn ook zelfdragende bouwsystemen van aluminium profielen en kunststof beplating waarmee je zelf aan de slag kan. Een beetje handigheid is meegenomen maar je hoeft zeker geen professionele klusser te zijn. Met de bijgeleverde handleiding volg je simpelweg een duidelijk stappenplan en monteer je je tuinkamer helemaal zelf. Alle materialen worden mooi op maat bij jou aan huis geleverd. Je bepaalt dus van tevoren hoe breed en hoe diep jouw gewenste uitbouw gaat worden. Denk er dus even over na of je met of zonder vergunning wil aanbouwen. Goed nieuws is ook dat het systeem in veel kleuren leverbaar is.

Vloer, warmte en sfeerverlichting

Als je dan toch bezig bent, wil je waarschijnlijk ook een vloer die past bij deze seizoen verlengende uitbouw. Ben je liefhebber van hout? Er zijn prachtige, duurzame vloerdelen met die natuurlijke uitstraling van echt hout. Om ook in voor- en najaar al in je nieuwe aanwinst tijd door te brengen is een eenvoudig verwarmingssysteem wel aan te raden: een terrasverwarmer of kachel is vaak al voldoende. Tenslotte zorg je met een paar dimbare spotjes (en natuurlijk wat kaarsjes) voor sfeervolle verlichting. Bekijk meer informatie op de website van LQ Kunststoffen.