Verschillende soorten vloeren voor in huis

744

Als je van plan bent om te gaan verhuizen of je wilt je huidige huis gaan verbouwen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het beste is om alles stap voor stap te doen en om niet alles tegelijk willen doen. Eerst zal je een plan van aanpak moeten maken en kijken waar je mee wilt beginnen. Als je ook een nieuwe vloer wilt leggen in je huis dan is het het handigst om dit als laatste te doen. Anders is er een kans dat er bouwafval of verf op je nieuwe vloer komt.

Stenen vloer

Er zijn verschillende soorten vloeren die je in je huis kunt leggen. Als eerste ga ik de voordelen en nadelen van een stenen vloer benoemen. Je hebt verschillende soorten stenen vloeren. De meeste basic tegel is de keramische vloer. Je hebt keramische vloeren die een beton-look hebben maar je hebt ook een soort die op natuursteen lijkt. Dan heb je ook nog de hout-look stenen. Dit zijn vloer stenen die echt net op hout lijken of op laminaat. Daarentegen is het wel een stuk goedkoper dan een echte houten vloer of laminaat. En dan als laatste heb je nog natuurstenen. Dit is bijvoorbeeld een marmeren vloer. Natuursteen is er in veel verschillende kleuren en varianten en is goed te combineren met vloerverwarming.

Laminaat

Een ander soort vloer dat vaak wordt gebruikt in huizen is laminaat. Een tijdloze vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Laminaat heb je ook in allerlei verschillende kleuren en maten, van donker bruin tot beige. Daarnaast is laminaat vochtbestendig en kleurvast. Als je voor echt hout gaat is de kans groot dat die vloer na een tijdje zal verkleuren door het zonlicht. Een ander voordeel van laminaat is de plaatsing en werking. Vaak als je voor een aantal vierkante meter laminaat koopt wordt het laminaat gratis gelegd. Dit scheelt een hoop geld en laminaat is over het algemeen al niet heel duur. Laminaat wordt ook erg snel en gemakkelijk gelegd. Wel moet je rekening houden met een ondervloer. Dit zorgt ervoor dat het geluid wat wordt gedempt. Het enige grote nadeel van laminaat is dat je krasjes en scheurtjes erg goed ziet op de vloer. Als je bijvoorbeeld geen viltjes onder je meubelen hebt of je hebt kinderen met speelgoed dan kan er nog wel is een kras komen op je vloer. Bij laminaat is dit niet zomaar weg te schuren of weg te poetsen. Er bestaat wel een stift waarmee je het zou kunnen camoufleren.