Verlaag je energierekening

842

Er is niets beter dan tijdens de koude wintermaanden lekker warm binnen te zitten in het comfort van je eigen woning. Totdat je de merkbaar hogere energierekening op de deurmat ziet verschijnen. De verwarming is in ieder huishouden een grote boosdoener wat betreft de energierekening. Daarom geef ik hier een aantal tips die jouw energierekening omlaag kunnen krijgen.

Programmeerbare thermostaat

Wat een programmeerbare thermostaat onderscheidt van andere thermostaten, is dat ze geprogrammeerd kunnen worden om temperaturen vooraf in te stellen. Zo kan je op basis van je eigen planning thuis de thermostaat instellen. Je kan de temperatuurinstellingen automatisch aanpassen, zodat deze hoger zijn wanneer je thuis bent en lager als dit niet het geval is. Deze programmeerbare thermostaat zorgt er dus voor dat er alleen energie verbruikt wordt wanneer je thuis bent.

Onderhoudsservices plannen

Door jaarlijks een onderhoudsservice in te plannen, zorg je voor de beste prestaties van de gebruikte apparatuur en bespaar je op de lange termijn geld op de energiekosten. Verwarmingsprofessionals kunnen je een duidelijk beeld geven van de toestand waarin het verwarmingssysteem in verkeerd. Ook kunnen zij aangeven of er reparaties moeten worden uitgevoerd worden of dat je filter verstopt is. Door deze onderhoudsdiensten te gebruiken, hoef je je geen zorgen meer te maken over een te warme of te koude woning en bespaar je tegelijkertijd geld.

Handbediende thermische sensor

Een draagbare thermische sensor is een handig hulpmiddel dat gemakkelijk op de muur of het plafond geplaatst kan worden. Hiermee kom je er snel achter wat de temperatuur is in deze specifieke kamer waar het apparaat in hangt. Op deze manier kan je per kamer de temperatuur bepalen en zie je snel welke kamer niet genoeg warmte krijgt.

Dichten van warmtelekken

Het afdichten van warmtelekken binnenshuis kan erg nuttig zijn om de verwarmingskosten te reduceren. Het voorkomt namelijk dat er warme lucht in het huis ontsnapt en koude droge lucht naar binnen stroomt. Door een verwarmingsexpert naar je woning te laten kijken, kan je er achter komen waar de lekken zijn. Vervolgens kan je de nodige stappen ondernemen om deze lekken te dichten en je wooncomfort te verbeteren.

Verlaag je temperatuur

De laatste tip die ik jullie zal geven ligt misschien erg voor de hand. Door de verwarming op een constante warmte te houden zullen de kosten aan een factuur omlaag gaan. Probeer daarom zo veel mogelijk de verwarming op een constante lage temperatuur te houden en trek zelf wat dikkere kleding aan.