Je balkon helemaal zomerklaar!

1607

De zomer is inmiddels alweer even begonnen en dat betekent natuurlijk lange, mooie zomeravonden in de buitenlucht! Ga lekker op een terrasje zitten, in een park, in de tuin of op je balkon! Dat laatste is misschien wel de meest knusse optie van allemaal. Met je balkon kan je namelijk veel meer dan je misschien denkt. Zo’n kleine oppervlakte met een goed uitzicht is de ideale plek om je ultieme summer hangout van te maken! Hoe zorg je ervoor dat dit gaat lukken?

 

Denk goed na over je zitmeubels

Een balkon is vaak niet groot genoeg voor meerdere soorten zitmeubels, dus bedenk van tevoren goed waar jij je balkon vooral voor wilt gaan gebruiken. Wil je er vooral lekker kunnen chillen en loungen met een lekker wijntje in de hand? Kies dan voor een lekkere loungeset of maak er een DIY-project van met behulp van een paar pallets! Als je het vooral fijn vindt om je balkon te gebruiken om lekker in de buitenlucht te kunnen eten, ga dan bijvoorbeeld voor een schattig Frans bistrosetje. Met een klein tafeltje en twee stoeltjes creëer je al gauw een romantische bistro sfeer. Wil je van je balkon echt jouw eigen plekje maken om ‘s avonds een goed boek te kunnen lezen, kies dan voor een lekkere hangstoel of hangmat op je balkon. 

 

Een tuingevoel creëren 

Als je niet over een tuin beschikt hoeft dit nog niet te betekenen dat je geen tuingevoel kan creëren! Als je op je balkon gebruik maakt van genoeg groene planten om je heen, waan je je al gauw in een heerlijke oase alsof je je toch in een fijne tuin midden in de stad bevindt. Om ruimte te besparen kun je ervoor kiezen om plantenbakken aan de muur en aan het balkon te hangen. 

 

Sfeer door verlichting

Als je lang van de zomeravonden wilt kunnen genieten is verlichting natuurlijk essentieel. Naast dat het functioneel is, kan verlichting ook veel sfeer brengen op je balkon. Probeer bijvoorbeeld eens een lichtjesslinger uit. Kijk maar eens hoe snel de sfeer gemaakt is op je balkon! 

 

Lekker badderen in een Tubble

Wat ook super relaxed is om te doen op warme dagen, is om lekker in een bad te liggen! Met een Tubble is je bad niet beperkt tot de badkamer, maar kan je heerlijk op je balkon tot rust komen. De Tubble is namelijk binnen 1 minuut opgezet en het water kan ook makkelijk afgevoerd worden. Na gebruik laat je de Tubble weer leeglopen en berg je hem weer handig op! Ideaal voor de perfecte zomeravonden op je balkon.