2019, het jaar van duurzaamheid

1446

2019 is het jaar van duurzaamheid. Deze trend is al wat langere tijd in opkomst maar lijkt dit jaar meer door te dringen dan ooit. Ook in de komende jaren zal deze trend naar verwachting zeker blijven hangen. Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheden maar ook de consument wil graag zijn steentje bijdragen aan een betere wereld. De vraag naar duurzame vloeren is afgelopen jaar dan ook ontzettend toegenomen. Wil jij graag aansluiten bij deze trend? In dit blog vertellen we je graag alles over de duurzame vloer.

Wat maak een vloer duurzaam?

Voordat we je vertellen wat de meest duurzame vloeren zijn is het misschien goed om te weten wat een vloer nou precies duurzaam maakt. Voor een vloer worden er hoe dan ook materialen zoals hout gebruikt. Hier kunnen we helaas niet om heen. Wel kan er een verandering worden gemaakt in het productieproces. Waar menig bedrijf nog steeds bezig is met massaproduct, watervervuiling- en verspilling en groot energieverbruik, zijn er ook andere bedrijven die dit productieproces duurzaam proberen te maken. Dit houdt in dat al het materiaal op een of andere manier wordt gebruikt. Er wordt niets weggegooid. Er wordt geprobeerd om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. En er wordt zorgvuldig omgegaan met water. Daarnaast zijn deze vloeren van een hoogwaardige kwaliteit waardoor ze een stuk langer mee zullen gaan. Hierdoor hoeft er niet binnen 10 jaar weer een nieuwe vloer aangeschaft te worden. Al deze kleine aanpassingen dragen bij aan een duurzame vloer.

Dit zijn de meest duurzame vloeren

Nu we weten wat een vloer duurzaam maakt, is het natuurlijk hoog tijd om de duurzame vloeren aan je voor te stellen. De meest duurzame vloeren op dit moment zijn de houten vloeren, de laminaat vloeren en de PVC vloeren. Deze vloeren hebben alle aspecten die een vloer duurzaam maakt en kunnen jarenlang mee in een huishouden. Vooral de PVC vloer kan prima tegen een stootje en is samen met de laminaatvloer het meest geschikt voor een huishouden met kinderen en of huisdieren. De houten vloer vereist iets meer onderhoud maar daar krijg je dan ook wel echt iets voor terug. Een prachtig vloer met geheel eigen karakter die zelfs nog aangepast kan worden wat betreft kleur. Er zijn verschillende winkels die dit soort vloeren verkopen. Op zoek naar PVC voeren of laminaat in Rotterdam? Neem dan zeker eens een kijkje bij de vloeren outlet daar.