Maak uw boot winterklaar!

576

Wanneer een geslaagde vaarseizoen ten einde komt is het de perfecte tijd om uw boot winterklaar te maken. Ook wanneer uw boot overwintert in het water is het belangrijk om de boot na te lopen en beschermen tegen de kou. De voorbereidingen om een boot winterklaar te maken zijn toch vaak voor elke boot hetzelfde. Uw boot kan in het water blijven liggen maar vaak is dit dankzij weersomstandigheden niet heel erg ideaal. Maar waar moet u allemaal voorbereid op zijn?

Waarom uw boot onderhoud nodig heeft!

Iedere boot heeft reguliere onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat uw boot in topconditie blijft. Jaarlijks onderhoud voorkomt schade en verkleint de kans dat uw vaartrip in het water valt. Bij een gespecialiseerde winterstalling krijgt u de optie om uw boot ook te laten onderhouden door deskundigen. Hierdoor behoud u de waarde van uw boot en zal uw bootverzekering ook tevreden blijven. Bij een winterstalling geven ze uw boot een uitgebreid onderhoudsbeurt. Ze kunnen uw leidingen, de impeller controleren en aftappen. Tevens kunnen ze ook de V-Snaar en de olie vervangen. Ga ook ruim op tijd op zoek naar een plek om uw boot te kunnen stallen. Want na het vaarseizoen wilt u er uiteraard wel verzekerd van zijn dat u een stalling voor uw boot heeft.

Geef uw buitenboordmotor een grondig onderhoud!

Mocht uw boot in de winterstalling gaan, dan biedt dat een mooie kans om de buitenboordmotor een grondige onderhoudsbeurt te geven. Zelfs als u weinig vaaruren heeft gemaakt is het verstandig om uw buitenboordmotor te onderhouden. Een motor is immers het hart van de boot. Mocht dit stil komen te vallen dan bent u een stuk duurder uit in het vervangen ervan. Het is daarom altijd aan te raden om uw buitenboordmotor minstens één keer per jaar uitgebreid te laten onderhouden. Een winterstalling zal in overleg ieder onderdeel die aan vervanging toe is vervangen en ook de motorolie verversen. Tevens zullen ze ook de motor insmeren zodat het soepel zal draaien tijdens het nieuwe vaarseizoen.

Is uw boot toe aan onderhoud?

Durft u het niet aan om zelf aan het onderhoud van uw boot en buitenboordmotor te beginnen? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een watersport speciaalzaak. Zij hebben de expertise in huis om allerlei verschillende type boten te onderhouden. Ze zijn in staat om diverse reparaties uit te voeren maar ze kunnen ook uw volledige buitenboordmotor onderhouden. Bij een watersport speciaalzaak kunt u eventueel ook tweedehandse boten bekijken en kopen indien u daar interesse in heeft. Heeft u vragen? Laat u adviseren door een deskundige om eventuele onduidelijkheden te voorkomen.