Interieur op de detail precies!

745

Om je interieur een extra dimensie en sfeer te geven gaat het uiteindelijk om de details. Deze kunnen groot, maar ook klein zijn. Hier een paar handige ingrepen op een rijtje om de sfeerbepaling helemaal naar eigen hand te zetten!

Iedereen heeft wel eens iets zelf ingericht. Zo kon het al van jongs af aan met het inrichten van je eigen lego of barbie huizen, naar het volwassen inrichten van een woning of een kamer. De overeenkomende factor van beide inrichtingen is de smaak die jezelf hebt of wilt laten doen overkomen. Ter inspiratie voor nu is er gekozen voor een bepaalde sfeer en setting, die helemaal conform zijn met de trends van 2019.

Bright & light

Vertaald staat dit voor helder en licht! Met heldere en lichte kleuren creëer je een duidelijke en overzichtelijke sfeer. Het voordeel van heldere kleuren is dat ze eenvoudig te combineren zijn. Daarnaast weerkaatsen ze ook nog eens veel zonlicht. Dit kan helpen in niet alleen het natuurlijke licht in huis, maar ook zorgt het voor een ruimere gevoel van de kamer. Kleuren die helemaal in zijn in 2019 zijn de kleuren ‘off-white’, baby blauw en licht rood!

Geometry voor in huis?

Alle fancy woorden aside, geometrisch staat voor verschillende vormen die eenvoudig met behulp van een liniaal of passer te vormen zijn. Hierbij kan je denken aan de vierkant, driehoek en de cirkel. Deze vormen kunnen heel eenvoudig in je interieur opgenomen worden. Zo kunnen meubilair zoals kasten, stoelen en banken deze vorm aannemen maar ook muren, deuren en zelfs het plafond! Hier kan de creativiteit helemaal los gaan, en kan je het interieur voorzien van moderne en strakke details.

Kleine details  

Om geheel in het thema van light en bright te blijven, kunnen de details van een huis ook wel helder gemaakt worden. Voor levendigheid kan je planten opnemen in de woonkamer en complimenteert de groene kleur van de planten je interieur optimaal. Daarnaast kunnen de lege muren ook voorzien worden van een extra punch. Zo kan je naast schilderijen en foto’s ook kiezen voor witte fotolijsten de helderheid van het interieur tot in de detail te waarborgen.

Zoals je kan lezen gaat er veel tijd zitten in het kiezen van de gewenste interieur. Hopelijk helpt deze blog in het vinden van de interieur bij jou past!