3 tips voor het weggooien van spullen bij een verhuizing!

3346

Stel u voor u woont in een grote woning in Haarlem en u huurt een verhuisbedrijf in Haarlem. Als u moet verhuizen naar een appartement in Amsterdam dan kan u niet alles zomaar even mee nemen. U moet dus kiezen wat u wel en niet bij de verhuizing meeneemt. We hebben toch allemaal wel spullen in ons huis liggen die we eigenlijk nooit gebruiken. Neem u die nutteloze dingen toch weer mee? Dat is een hoop werk als u al die spullen meeneemt, daarom hebben wij 3 tips die het u een stuk makkelijker te maken!

Hoe gaat u beginnen?

Als u gaat verhuizen zijn er een aantal dingentjes waar u op moet letten om het makkelijker te maken.

  • Begin bijvoorbeeld boven op zolder. Ga elk hoekje en kastje af waar spullen liggen. Pak elk voorwerp dat u ziet.
  • Als u het voorwerp beet hebt ga voor u zelf na of u het nog wel gaat gebruiken. Wees een beetje streng voor uzelf want anders bewaart u veel te veel. Twijfelt u? Bedenk dan wanneer u het voor het laatst gebruikt hebt. Is dit meer dan een jaar geleden? Dan kan het beter weg gedaan worden.

Wat ga ik doen met de spullen?

De spullen die u niet meer gebruikt moeten dus eigenlijk weg. Hier wat tips om van uw spullen af te komen!

  • Geef het aan vrienden of familie: als u gaat verhuizen en u heeft spullen die u niet meer nodig heeft, kan u het meestal wel kwijt bij familie en vrienden! Bijvoorbeeld een trui die u niet meer past kan uw neefje misschien nog hartstikke goed passen! Of een tafeltje dat u niet meer wilt, die kan u misschien wel aan u vriend geven die er een zocht!
  • Verkopen: als u bijvoorbeeld wat waardevols hebt dan kan u het misschien nog wel goed verkopen! Bijvoorbeeld een oude computer met beeldscherm. Maak er foto’s van en zet het op Marktplaats. Zet wel in de advertentie een datum van wanneer u gaat verhuizen, zodat u niet die spullen nog moet bewaren omdat die nog op markplaats staan.
  • Weggeven: krijg u het niet verkocht voor de bepaalde datum? Of is het bijna niks waard om waardoor u het niet kan verkopen? Dan kan u het beter weggeven. u kan zulke dingen bijvoorbeeld aan een kringloopwinkel of een rommelmarkt geven.
  • Recyclen: als de kringloopwinkel of rommelmarkt het ook niet wil dan kan u het beter weggooien. u kan het bij een afvalscheidingsstation wel kwijt. Kijk wel goed wat plastic is en wat niet. Scheid het afval zo nauwkeurig mogelijk!

Waar laat ik de spullen laten die ik toch wil bewaren?

Uiteindelijk heeft u toch altijd nog spullen die u gewoon nog nodig hebt. u kunt vragen aan een vriend of familie of u die spullen even bij hun zolder mag neerzetten waar ze toch nooit komen. u kan dit dan later weer in u nieuwe woning leggen. Kan u die spullen nou nergens kwijt? Dan kan u een opslagplaats bij u in de buurt huren om daar tijdelijk je spullen te bewaren.