Geef je verlichting een update tijdens Oktober Woonmaand

480
lampen

In oktober is het in veel interieurwinkels, woonboulevards of winkelcentra Oktober Woonmaand. Dit betekent dat er de nieuwe najaarscollectie wordt getoond én dat er vaak korting wordt gegeven op allerlei producten. Zo ook op verlichting. Want de tijd dat verlichting alleen maar praktisch was, ligt gelukkig ver achter ons. Anno 2020 is verlichting steeds vaker sfeerbepalend en een belangrijk onderdeel van je algehele interieur. 

Wat zijn de huidige trends op het gebied van verlichting?

Lampen en andere soorten verlichting zijn dus steeds meer een sfeerbepalend onderdeel van het interieur geworden. Vaak zelfs als echte eyecatchers. Wat we tegenwoordig veel zien is dat de natuurlijke materialen weer volop gebruikt worden in de Organic Nature stijlen. Lampen met hout en metaal in combinatie met stof. 

Sowieso is een moderne lamp al lang niet meer kil, strak en sober. Kleuren en hippe vormen zijn erg in tegenwoordig. Hierdoor kun je je lampen mooi combineren met woonaccessoires of juist accentueren op een tafel of bijzetkastje. Modern Clean is het stijlwoord wat hier bij past.  

De lamp centraal

Ook populair is de ‘kale’ lamp. Hiermee bedoelen we een losstaande lamp zonder kap of ombouw. Alleen de voet of een ijzeren ombouw van dunne stroken is nog zichtbaar. De peer of bolvormige lamp staat hierbij centraal. Kies voor een mooie zachte gele of oranje kleur en je hebt meteen een modern ogende lamp die tegelijkertijd een bepaalde knusheid uitstraalt. De voet of staander is bij deze modellen wat vaker weggewerkt of is in ieder geval erg minimaal. ‘De lamp’ staat dus echt centraal en niet de ombouw of lampenkap. 

Retro in de 20’s 

Nog altijd doen vormen en kleuren uit de 60’s en 70’s het bijzonder goed in de woning van vandaag de dag. Lampenkappen in vrolijke kleuren, ronde of vierkante vormen en een vleugje glamour uit vervlogen jaren zijn helemaal in. Let er wel op dat je met deze stijl geen overdaad creëert. Maar juist een mooie, sfeervolle touch in je interieur. 

Stoer en uitdagend

Natuurlijk is deze stijl al langer in trek, maar hij blijft populair: de industrial look. Ook wel Raw Urban genoemd. In deze stijl komen robuuste materialen samen in eenvoudig vormgegeven lampen. Maar laat je niet bedriegen door de eenvoud: die geeft juist een luxe en chique uitstraling aan je lampen. Een ruwe basis, maar dus wel met een vleugje luxe. De moderne booglamp of schijnwerper op driepoot zijn mooie voorbeelden van deze stoere, eigentijdse stijl. 

Ontdek zelf je favoriete smaak

Uiteraard kun je tegenwoordig urenlang en eindeloos blijven scrollen op een webshop voor nieuwe verlichting. Maar dat betekent niet dat je online geen hulp kunt krijgen bij het bestellen van nieuwe verlichting. Tegenwoordig vind je op verschillende websites trends en inspiratie die jou een stukje verder helpen bij het kiezen van je nieuwe lampen of een andere soort sfeerverlichting. Ontdek de mogelijkheden zelf. Het kan nooit kwaad om je van tevoren te laten inspireren of uit te zoeken welke stijlen het beste bij je passen!