Eiken vloer laten leggen

598

Een eiken vloer leggen kun je toch zelf? Ja dat kun je zelf, waarom zou je een vloerenbedrijf inschakelen om de eikenhouten vloer te laten leggen?

Er is een grote kans dat een niet professionele vloerenlegger een aantal fouten zal maken. Standaardfouten vooral, zoals het niet goed uitvoeren van de metingen.

Hout is geen levenloos materiaal, zoals steen of beton. Het is dood materiaal en het was eens een boom, of het waren eens meerdere bomen.

Bij het meten moet er ruimte bestaan voor de beweging die natuurlijk hout, vooral eikenhout zal vertonen. Hout als materiaal zal vooral in de lengte bewegen, maar ook in de breedte zal beweging te zien zijn. Wanneer bij het opmeten van de ruimte geen rekening gehouden wordt met die beweging, of met de krimp en rek door temperatuurverschillen, zal het eikenhout kromtrekken en zelfs breken.

Afwerking en ook onderhoud.

De afwerking zorgt ervoor dat je eikenhouten vloer er mooi en goed uit komt te zien. Een mooie, gladde vloer die warmte, huiselijkheid en karakter uitstraalt is iets om trots op te zijn. Ook het bedrijf zal trots zijn op het werk dat geleverd wordt. Dat kun je zien aan bijvoorbeeld de uitvoering van het reclamemateriaal.

Een eikenhouten vloer laten leggen laat je het beste doen door een bedrijf dat een onderhoudscontract met je afsluit. Daardoor weet je zeker dat de garantie niet verbroken wordt door zelf onderhoud te gaan plegen. Daarbij moet je niet denken aan het regelmatig schoonmaken van de vloer. Dat hoort bij de gewone, huishoudelijke taken. Laat je echter wel goed informeren over de schoonmaakmiddelen die je kunt en moet gebruiken.

Het periodieke onderhoud van een eikenhouten vloer is ook al vakwerk. De oude waslaag moet vakkundig weggehaald worden, zonder schade te veroorzaken. Ook het aanbrengen van een nieuwe waslaag moet goed en vakkundig gebeuren.

Schade aan je eikenhouten vloer.

Behalve het leggen en het periodieke onderhoud zal hetzelfde bedrijf bij schade zo snel en zo vakkundig mogelijk proberen die schade op te heffen. Als je daarvoor naar een andere onderneming gaat heb je kans dat het eindresultaat niet is wat je ervan verwacht had, maar je kunt ook geen verhaal halen.

Het bedrijf dat je vloer gelegd heeft is daar trots op, weet je nog? Daarom zal ook bij schade het beste uit de kast gehaald worden, het is tenslotte ook een beetje hun vloer. Maak daar gebruik van en laat een vakman je eikenhouten vloer leggen, onderhouden en repareren.

Bron: Renovatienieuws