Een unieke en sfeervolle eikenhouten vloer

545

Om de juiste sfeer in je huis te bewerkstelligen, is een vloer van eiken hout het overwegen waard. Door de jaren heen vindt de eikenhouten vloer nog steeds gretig aftrek en dat is niet voor niets. Het hebben van een eiken vloer zorgt voor een warme, authentieke sfeer en is een ware aanwinst voor je woning.

Waar wordt een eikenhouten vloer van gemaakt?

Voor het vervaardigen van een eikenhouten vloer worden stammen van een eikenboom gebruikt. Het eikenhout is een duurzame toepassing en dankt een deel van zijn populariteit aan het ontbreken van kunstmatige elementen. Met een vloer van eiken vloerdelen haal je letterlijk een stukje natuur in huis.

Voordelen eiken vloerdelen

Als je kiest voor eiken profiteer je van de volgende voordelen:

  • Eikenhout is sterk en hard
  • Het heeft unieke uitstraling
  • Het is duurzaam
  • Een eikenhouten vloer kan worden gelegd in visgraat patroon

Een goede eiken vloer is voorzien van het FSC-keurmerk. Door het kopen van een houten vloer met zo’n keurmerk draag je bij aan verantwoord bosbeheer. Eikenhout is erg hard en sterk. Dat maakt deze vloer geschikt voor intensief gebruik. Slijtage zal niet snel voorkomen.

Met een houten vloer haal je altijd een unieke vloer in huis. De structuur, de jaarringen en de noesten van het hout zorgen voor een uniek patroon. Zo heb je te alle tijde een exclusieve vloer in huis. Een eiken vloer kan bovendien in combinatie met veel interieurvormen worden toegepast. Van landelijk tot jaren dertig stijl en van industrieel tot modern.

Spelen met panelen

Een eikenhouten vloer is ook heel mooi als je een uitvoering kiest met een bredere plank. Hierdoor kun je een ruimtelijk effect creëren waarbij je woonruimte optisch groter lijkt. Daarnaast zijn de planken heel goed te combineren met een contrasterend kleed of accessoires in een andere kleurstelling. Door hier oog voor te hebben, trek je de aandacht naar de vloer en komt deze nog beter tot zijn recht.

Meer informatie kun je vinden op deze website: https://eikenkamer.nl/ 

Leggen van een eiken vloer

Hout leeft en heeft om die reden ook een werkende eigenschap. Dat wil zeggen dat het soms krimpt en soms uitzet. Als je kiest voor eiken vloerdelen, laat dit dan door een erkend bedrijf leggen. Het laten leggen is echt een waardevolle investering in jouw zorgvuldig gekozen vloer. Hiermee wordt naadvorming zoveel mogelijk voorkomen en de specialist zal overal rekening mee houden.

Eiken vloeren onderhouden

Kies voor gemak en onderhoud je vloer met een geschikte olie. Zo houd jij je vloer in een zo goed mogelijke conditie en zal hij zijn uitstraling behouden.