Zwembaden kopen, welke keuzes heb je allemaal?

842
Zwembaden kopen, welke keuzes heb je allemaal?

Je hebt besloten dat je een zwembad in de tuin wilt, maar welk zwembad kies je dan? Er is enorm veel keuze in zwembaden en je kunt jezelf een aantal vragen stellen om erachter te komen welk zwembad het beste bij je past. Pak je het grondig aan en laat je een zwembad uitgraven? Of kies je toch voor een opblaasbaar zwembad of een zwembad dat je moet opzetten? In dit blog vertellen we welke keuzes je hebt bij zwembaden kopen.

Opblaasbare zwembaden kopen

Het opblaasbare zwembad is de meest snelle en simpele methode om een heerlijk verfrissend zwembad in de tuin te plaatsen. Maar ook bij opblaasbare zwembaden heb je een enorme keuze in vormen en maten. Kies je voor een klein kinderzwembadje waar je kindje in kan zitten of ga je voor een iets groter opblaasbaar zwembad waar het hele gezin  in kan? Bij een opblaasbaar zwembad is het belangrijk om goed na te denken over waar je het zwembad plaatst en een speciale ondervloer te kiezen wanneer je ervoor kiest om het zwembad op een harde ondergrond te plaatsen. Daarnaast is een elektrische opblaaspomp ook geen overbodige luxueuze. 

Opblaasbare jacuzzi

Is het (laten) installeren van een jacuzzi een iets te dure uitgave, maar je wilt toch na een dag hard werken even genieten van een overheerlijke jacuzzi? Dan is een opblaasbare jacuzzi een goed alternatief. Een opblaasbare jacuzzi is precies dat wat je denkt dat het is. Een jacuzzi dat je kunt opblazen als je het wilt gebruiken en kunt opbergen als je er geen gebruik van maakt. Een opblaasbare jacuzzi wordt altijd geleverd met een externe unit waarmee je de jacuzzi kunt opblazen en kunt laten werken. In de basis hebben opblaasbare jacuzzi’s ook een filterpomp waarmee het water schoon wordt gehouden.

Opzetbare zwembaden kopen

Een opzetbaar zwembad is een zwembad dat je voor een langere periode plaatst. Deze zwembaden zijn in de regel groter dan opblaasbare zwembaden en zijn eveneens in verschillende vormen te verkrijgen. Je kunt er ook voor kiezen om het zwembad met een frame of een schotten wand op te bouwen. Waar je wel op moet letten is dat je de juiste accessoires koopt om het zwembad te onderhouden. Denk dan aan een filterpomp, chloortabletten en een zwembad stofzuiger. Daarnaast is de aanschaf van een afdekzeil ook geen overbodige luxueuze en moet je er rekening mee houden dat een opzetbaar zwembad de juiste zwembad ondervloer nodig heeft. In de vorm van een zeil of zachte tegels.

Zwembad laten uitgraven?

Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om een zwembad uit te laten graven, maar de grote nadelen zijn dat het kostbare uitgaven zijn en dat je enorm veel ruimte nodig hebt. Veel huiseigenaren zijn niet bereid om de leefruimte in de tuin hiervoor op te offeren. Tenzij je ruimte over hebt. Een opblaasbaar zwembad of een zwembad dat je moet opzetten zijn goede alternatieven. Vooral het zwembad dat je moet opzetten biedt heel veel voordelen en is geschikt voor het hele gezin.