5 oorzaken waardoor we minder goed slapen

647
slapen

We slapen heel wat uren in ons leven. Maar niet iedereen slaapt even goed. Hoe komt dat toch? In deze blog geven we je 5 oorzaken.

Een smartphone

Laten we beginnen met de grootste boosdoener voor slapeloosheid, er zijn heel veel mensen die hun mobiele telefoon gebruiken voordat ze gaan slapen. Dit is een zeer slecht idee, voornamelijk door het blauwe licht van de smartphone. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat ons hormoon niet meer goed ons in slaap brengt. Er zijn tegenwoordig ook functies in je smartphone, die ervoor zorgen dat je blauwe licht uit kan zetten. 

Er is wel nog een ander probleem met je smartphone, de straling. Straling wordt voortdurend afgegeven zolang je telefoon verbonden is met het internet. Het is erg schadelijk en kan onze slaap negatief beïnvloeden. Je doet er dus goed aan om je telefoon tijdens het slapen op vliegtuigmodus te zetten. 

Een televisie

Net zoals een smartphone straalt een televisie blauw licht uit, daarnaast prikkelt een tv je brein te veel. Dit zorgt allemaal voor een slechte nachtrust, je kan dus het beste geen tv kijken voordat je gaat slapen.

Te veel stress

We kennen het allemaal en hebben het misschien ook vaak meegemaakt. Stress is een van de grootste boosdoeners voor slapeloosheid. Soms valt het ook niet echt te voorkomen, probeer altijd naar je slaap toe te werken en denk zo min mogelijk aan het onderwerp dat je stress zal gaan geven.

Te weinig beweging

Je zou er misschien niet over na hebben gedacht, maar te weinig beweging kan voor een slechte nachtrust zorgen. Je hebt namelijk dan te veel energie en bent niet echt moe. Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten per dag sport, op die manier zal je genoeg energie kunnen afstoten.

Niet op vaste tijden slapen

Dit heeft grote invloed op onze slapeloosheid, we hebben namelijk allemaal een biologische klok. Die weet dan niet goed meer wanneer het tijd is om te slapen, zorg er dus voor dat je altijd op vaste tijden gaat slapen en opstaat.

Wil je jouw nachtrust verbeteren? Doe dan een slaaptest. Klik hier en ontdek een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt.