3 dingen die je niet moet doen bij jouw verhuizing

548

Als het goed is verhuis je niet heel vaak. Dus het kan zijn dat er iets fout gaat bij de seniorenverhuizing, omdat je nou eenmaal niet veel ervaring hebt met verhuizen. Dat is gelukkig helemaal niet erg, maar dat probeer je wel zo veel mogelijk te voorkomen. Met een goede voorbereiding kom je gelukkig al heel ver, en weet je straks precies wat je moet doen. Er zijn ook een paar dingen die je vooral niet moet doen, die zetten wij voor op je en rijtje.

Weinig hulp vragen


Sommige mensen voelen zich bezwaard om hulp te vragen aan mensen om hun heen als ze gaan verhuizen. Je zou gebruik kunnen maken van een verhuisbedrijf, maar als je daar niet voor kiest, kun je het alsnog niet alleen. Vraag vroegtijdig hulp van kennissen of familie. Het is belangrijk om het op tijd te vragen, want hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat mensen al andere activiteiten gepland hebben staan. 

Zorg ook dat je genoeg mensen vraagt. Als je veel zware meubels moet tillen met weinig mensen wordt het een pittige dag. Met meer mensen die kunnen tillen verdeel je het zware werk en ben je ook nog eens sneller klaar. Zo heb je genoeg tijd over om op je gemakje dozen uit te gaan pakken. 

Slecht inpakken

Inpakken is een tijdrovend klusje. Probeer het zo efficiënt mogelijk te doen, zodat het je zo min mogelijk tijd kost! Bedenkt bijvoorbeeld voor jezelf een systeem. Zet op ingepakte dozen alvast in welke kamer ze in het nieuwe huis terecht moeten komen. Zo kunnen de verhuizers de dozen op de goede plek zetten en hoef jij straks niet nog met alle dozen door het huis te slepen! 

Let er op dat breekbare spullen veilig ingepakt worden. Zet op de doos ook dat er breekbare spullen in zitten, zodat verhuizers extra voorzichtig met deze dozen doen. Check ook altijd voor de zekerheid even of de bodem van de doos wel stevig genoeg is!

Te laat in actie komen

Voor je het weet is de verhuisdag daar. En daar moet je niet te makkelijk over nadenken! Zo’n dag verloopt vaak chaotisch en je huis (en je hoofd) is nog een tijdje erg rommelig. 

Pak alvast spullen in die je voorlopig toch niet nodig hebt! Is het zomer? Dan kunnen al die wintertruien alvast ingepakt worden. Zo verdeel je het inpakken en is het niet in één keer zo veel werk. Zorg dat je eventueel vervoer hebt geregeld en alles klaar staat voor de verhuisdag.