Wil je zelf je huis schilderen? Lees dan zeker deze tips!

698

Je eigen huis schilderen kan leuk zijn, maar op zich is het best een moeilijke klus. Er zijn heel wat dingen waar je aan moet denken zoals het kiezen van een goede verf en een goede techniek.

In deze blog heeft Pruis Schilderwerken Nunspeet een aantal goede tips op een rijtje gezet die je helpen met het schilderen van je huis! 

Verf bij droog weer

Het is raadzaam om je huis op een droge en zonnige dag te schilderen. Probeer je huis zeker niet te schilderen wanneer het regent of als de luchtvochtigheid hoog is. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de verf moeilijk kan drogen.

Ook duurt het langer totdat de onderlagen zijn opgedroogd voordat de bovenste verflagen aangebracht kunnen worden. Dus plan de klus dienovereenkomstig en plan het in voor een periode in het jaar wanneer het over het algemeen droog en heet is.

Dek alles af voordat je begint!

Een zeer belangrijke handige tip is dat je alles goed moet afdekken voordat je begint. Zelfs de meest gespecialiseerde schilder moet nog steeds alles afdekken omdat het makkelijk is om verf te knoeien en moeilijk om verf uit bijvoorbeeld steen te krijgen. 

Bekijk of er geen schade is voordat je begint met verven 

Voordat je een primer op de muur aanbrengt met je ook even nakijken of er geen schade zichtbaar is op de muur. Het is namelijk mogenlijk date r barsten in de muur zitten of dat metselwerk is losgekomen door het weer. Indien dit het geval is laat jij je muur best eerst herstellen voordat je begint met schilderen. 

Investeer in goede verf en penselen

Wanneer jij je huis wil schilderen is het erg belangrijk dat je in goede verf en goede penselen investeert. Een goede verf gaat langer mee en blijft ook langer mooi. Daarnaast zal een goede verf er ook voor zorgen dat jouw muren minder snel beschadigd zullen worden door het weer of minder vocht doorlaten. 

Goede penselen en goede rollers zullen het werk dan weer lichter maken omdat het makkelijker is om de muur een dekking te geven. 

Schilder van boven naar onderen

Begin altijd met schilderen van boven naar beneden. Dit geeft de muren een uniforme professionele uitstraling. Als je willekeurige penseelstreken maakt met het penseel of de roller, ziet de verf er slordig en rommelig uit. Gebruik dus altijd je kwast of roller van boven naar beneden.

Zodra een gebied begint te drogen, laat je het best met rust; als je er weer overheen gaat, het kan kleurstrepen en vlekken op het verfoppervlak achterlaten.

Spuit de verf

Wil jij je huis op een erg professionele en snelle manier kunnen schilderen? Huur dan een verfspuit. Deze machines zorgen ervoor dat de verf op een goede manier over het oppervlak verdeeld is en er is heel wat minder intensieve arbeid vereist om verf te spuiten dan om verf met een roller over een oppervlakte te verdelen.