Een zakelijke verzekering afsluiten

617

Bij het afsluiten van een zakelijke verzekering is het belangrijk na te denken over de dekkingen die jij en je bedrijf mogelijk nodig hebben.

Zo kan bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering voor werkgevers voor de meeste bedrijven met personeel een goed idee zijn.

Denk na over het soort bedrijf dat jij runt en de risico’s die jij dagdagelijks of in noodgevallen moet dekken.

Hier hebben we de meest populaire soorten zakelijke verzekeringen opgesomd en de redenen waarom jij als ondernemer deze zakelijke verzekering best kan afsluiten. 

  • Verzekering voor gebouwen: Of je nu een apart bedrijfspand of onroerend goed heeft, zoals een winkel of kantoor, een verzekering voor bouwen is erg belangrijk. Als je de woning huurt, zorg er dan voor dat jouw verhuurder dat al heeft geregeld binnen de overeenkomst.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: Een aansprakelijkheidsverzekering is in erg veel gevallen verplicht wanneer jij of je bedrijf in aanraking komt met klanten via bijvoorbeeld een winkel.
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Deze verzekering is belangrijk als jouw bedrijf advies of professionele diensten verleent aan andere bedrijven. Deze verzekering schiet in werking als je bijvoorbeeld een deadline mist of een fout hebt gemaakt en de klant besluit om je aan te klagen. Vervolgens kun je met deze verzekering de claim en juridische kosten dekken.
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor werkgevers: Als jij personeel voor je bedrijf in dienst hebt, is een WA-verzekering vereist. Dit dekt de schadeclaims van een medewerker als deze letsel, of schade als gevolg van hun werk of ziekte oploopt.

Bij het afsluiten van een zakelijke verzekering moet je nadenken over wat er moet worden gedekt voordat je een verzekering tekent. Ga zeker in gesprek met je verzekeringsagent om te bekijken welke verzekering best past bij jouw bedrijf en diensten. 

Tips om de maandelijkse kosten voor zakelijke verzekeringen laag te houden

Afhankelijk van het soort bedrijf en de daarbij behorende verzekering kun je vanalles doen voordat je een zakelijke verzekering afsluit. Dit kan je doen om de maandelijkse verzekeringspremies laag te houden en verzekeraars te laten zien dat jij serieus voor jouw bedrijf zorgt en probeert de risico’s te minimaliseren.

  • Hang camera’s en zorg ervoor dat je goede bewaking hebt in je zaak – denk bijvoorbeeld aan een alarm. 
  • Strikte gezondheids- en veiligheidsbeleid opstellen voor werknemers, het publiek en klanten.
  • Regelmatig onderhoud van materiaal zoals bedrijfswagens, machines en uitrusting.

Conclusie 

Als je eenmaal hebt nagedacht over wat jouw zakelijke verzekering moet inhouden, kun je met je verzekeringsagent in gesprek gaan om bijkomende dekkingen af te sluiten en samen bekijken hoe je de maandelijkse kosten van de verzekering omlaag kan brengen.