Waarom je nu een huis moet kopen

596

Klaar om nu een huis te kopen? Of besloten wat jouw budget is? Voordat je besluit een huis te kopen, moet je heel wat onderzoek doen naar de huizen in de regio en natuurlijk ook bepalen wat jouw budget is.

Door de COVID-19 pandemie veranderen de hypotheekverstrekkers en de vastgoedmarkt snel. Dit kan betekenen dat het moeilijker is om een lening vast te krijgen, maar het kan leningen evenzeer ook een pak duurder maken.

Meer waar voor je geld 

Nu een huis aankopen wil zeggen dat je meer waar voor je geld kan krijgen. Het is namelijk makkelijker te onderhandelen wanneer er een crisis voor de deur staat. Mensen willen nog snel enkele transacties afhandelen om geld zeker te stellen. Op die manier kan je minder geld bieden voor een huis dat normaal gezien buiten jouw budget ligt! 

Overvloed aan huizen op de markt 

In de zomer proberen mensen vaak hun woning te verkopen waardoor er over het algemeen meer huizen en appartementen op de markt belanden. Zo ga je niet enkel meer keuze hebben maar de prijs zal over het algemeen ook zakken gezien het aanbod vergroot terwijl de vraag naar een nieuwe woning over het algemeen stabiel zal blijven. B

Goede investering 

Investeren vastgoed is bijna altijd een goede investering – zeker in de stad. Mensen zullen namelijk altijd een plek nodig hebben om in te wonen en de laatste paar decennia zijn de huisprijzen in de steden erg snel gestegen. 

Een huis is dan ook een betere investering en bescherming tegen inflatie. Beter je spaargeld in spaargeld te stoppen dan op de bank te laten staan. Meer weten hierover? Bezoek dan de website van de aankoopmakelaar Lelystad. Zij adviseren je bij het maken van de juiste beslissingen.

Ga een lening aan nu ze nog goedkoop zijn 

Tijdens een crisis kunnen leningen erg duur worden door inflatie. Het is dan nu ook een erg goede moment om een huis aan te kopen en een lening aan te gaan. Op die manier hoef je uiteindelijk minde interest te betalen en zal de uiteindelijke kostprijs van je huis dus ook heel wat lager liggen. 

Een huis kopen in de zomer is altijd een goed idee 

Wij Nederlanders en Belgen zitten graag in de tuin of op het terras in de lente en zomer. Daarom is het altijd een goed idee om in de zomer een huis te bezichtigen en aan te kopen. Zo weet je namelijk waar er in de tuin zon valt en voor hoe lang. Het zou namelijk zonde zijn mocht je een huis aankopen waarvan een groot deel van de tuin in constante schaduw staat.