Welke keuzes zijn er qua wekkers vandaag de dag

915
Welke keuzes zijn er qua wekkers vandaag de dag

Eén van de meest bekende wekkers is de bellenwekker. Dit is de traditionele wekker, die bestaat uit een klok met twee bellen en een klein hamertje aan de bovenkant. Wanneer de wekker afgaat, slaat het hamertje om de beurt op één van de twee bellen. Hierdoor ontstaat er een luid gerinkel. 

Een andere veelgebruikte wekker is de digitale wekker. Deze bevat een scherm waarop de tijd wordt aangegeven. In principe verschilt de digitale wekker niet zoveel van de bellenwekker, maar kan de digitale wekker wel extra functies hebben. Je kunt bij de klok namelijk verschillende alarmtijden instellen, verschillende alarmgeluiden kiezen. Verder is een handig voordeeltje van de digitale wekker het verlichte scherm, waardoor je ook in het donker kan zien hoelang jij nog kunt slapen. Ook hebben deze wekkers vaak de optie om te snoozen, maar als dit een voordeel is hangt af van jou!

Een heel interessante wekker is de daglichtwekker. Door de lamp bij deze wekker in te stellen, kun je op een bepaald tijdstip wakker worden gemaakt. Deze lamp begint eerst zwak te schijnen, en wordt feller met de tijd. De lichtwekker is heel handig om te hebben in de winter, vooral als jij het daglicht nodig hebt om je dag te starten. Een leuke bonus bij bepaalde daglichtwekkers is dat je bij deze ook natuurgeluiden kan instellen, zodat het helemaal natuurlijk lijkt.

Tip voor op vakantie: reiswekkers

Voor de muziekliefhebbers bestaat de wekkerradio. Deze wekker heeft een ingebouwde radio, die op een bepaald tijdstip aangaat. De modernere versies van de wekkerradio hebben ook een bluetooth functie, waardoor jij jouw eigen muziek kan afspelen. Enkele van deze zijn zelfs zo geavanceerd dat je van te voren kunt kiezen welke playlist zal worden afgespeeld, zodat je helemaal blij wakker kan worden!

Voor de echte diepe slapers zijn er natuurlijk speciale soort wekkers, waaronder de dynamiet wekker. Deze wekker maakt op de ingestelde tijd een harde knal, waarvan een ieder wakker wordt! Prettig is het waarschijnlijk niet, maar effectief zeker wel.

Zoals je ziet zijn er wekkers in verschillende maten en soorten. Kies je nou voor ééntje op electriciteit of op batterijen, er zit zeker wat tussen voor jou. Ook kun je ervoor kiezen om een wekker te kiezen die mooi staat in jouw slaapkamer, of juist eentje die super effectief maar ongemakkelijk is. Waar je ook voor kiest, de wekkers hebben allen dezelfde functie: om jou te wekken.