Tips om op gas te besparen

705
Gas besparen

Iedereen heeft er op dit moment last van, een veel te hoge gasrekening. Het gas is nu eenmaal duur op dit moment daar kunnen we weinig aan veranderen, maar we kunnen je wel proberen anders te laten kijken naar gasverbruik. Daarom deze blog over gas besparen. In deze blog geven we je enkele gemakkelijke tips om op gas te besparen.

Ga koud douchen

Deze tip zetten we bovenaan, omdat dit meerdere voordelen heeft. Ten eerste kost het minder gas, omdat je geen warm water verbruikt. Maar door koud te douchen ben je eigenlijk met koudetraining bezig. En koudetraining zorgt ervoor dat je beter tegen de kou kan. Douche je dus elke dag koud, dan kan het zomaar zo zijn dat je de kachel niet meer zo warm hoeft te zetten als voorheen of misschien zelfs wel helemaal niet meer aan hoeft te zetten.

Koop radiatorfolie

Een radiator slaat warmte uit. Daar is hij immers voor bedoeld. Deze warmte straalt door naar jouw woonkamer en daardoor zit jij lekker warm. Maar wist je dat heel veel warmte ook in de muren van jou woning gaat zitten? Aan deze warmte heb je niks, maar ben je dus wel kwijt. Voor niks gestookt dus voor die warmte. De oplossing is om radiatorfolie achter op de radiator te plakken of op de muur achter de radiator. 

Verwarm je huis nog steeds maar niet meer met een radiator

Ben je nog niet helemaal enthousiast geworden door tip 1 en wil je wel je huis verwarmen en wil je liever ook je kachel niet een graadje lager zetten, maar wel besparen op je gasrekening. Dan hebben we nog iets leuks voor je. Schaf een airco aan! Stroom is op dit moment goedkoper dan gas en airco’s hebben ook de mogelijkheid om te verwarmen. Gratis tip voor mensen uit Groningen, schaf hier je airco aan

Trek stekkers uit het stopcontact

Veel mensen laten stekkers na gebruik van een elektronisch product gewoon in het stopcontact zitten. Het product verbruikt op deze manier nog steeds stroom. Denk aan het koffiezetapparaat of het lampje van de TV dat nog brand. Zet de apparaten volledig uit. Het is in deze tijd zonde dat er stroom verbruikt wordt, terwijl je een product niet gebruikt.