Cortenstaal plantenbakken zijn ideaal voor in de tuin!

2059

Is jouw tuin ook zo dor en verwilderd na de winter? Maar heb je geen zin om er veel moeite in te stoppen. Dan zijn Corenstaal plantenbakken ideaal voor jou. Plantenbakken zijn ideaal voor de “makkelijke” tuinier. De plantenbakken zorgen ervoor dat je tuin binnen korte tijd een nieuwe luxe look geven.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is een materiaal wat bestaat uit gewoon staal met koper, nikkel, silicium, chroom en fosfor. Doordat deze verschillende materialen zijn samengevoegd heeft dit materiaal heeft een lange levensduur. De roestige kleur heeft het nog niet meteen. Dit proces komt pas als het materiaal in contact komt met vocht. Dus als het regent zal het roestingsproces van de buitenste laag gaan beginnen. Omdat alleen de buitenste laag roest zal de binnenkant niet snel roesten.

Waarom zou je voor cortenstaal plantenbakken moeten gaan?

  • Makkelijk te onderhouden
  • Natuurlijke sfeer
  • Sterk materiaal
  • Weersomstandigheden hebben een positieve invloed
  • Verschillende maten

Makkelijk te onderhouden. Door de eerste roest laag zorgt ervoor dat verdere roest niet zal gebeuren. En daardoor heeft hij verder geen onderhoud nodig. Wel is het mogelijk dat deze roest zal afgeven op je tegels. Je zou de plantenbakken daarom op een verhoging kunnen zetten.

Natuurlijke sfeer. Dit materiaal geeft een warme en natuurlijke sfeer aan je tuin. Met deze roestige look is het mooi om groen te combineren denk aan groene struiken, grassen of gewoon wat planten. Ook zal paars goed passen bij de roest look.

Sterk materiaal. Doordat erover deze plantenbakken al een roest laag zit zullen deze plantenbakken langer mee gaan in vergelijking tot andere stalen plantenbakken. Deze planten zouden dan ook tot maar liefst 8 keer langer mee dan gewone plantenbakken.

Weersomstandigheden hebben een positieve invloed. De plantenbakken hebben in eerste instantie nog niet meteen de roest look. Dit zullen ze wel gaan krijgen als ze en aantal keren in de regen hebben gestaan. Je moet er wel op letten dat ze niet continu in bijvoorbeeld een plas water staan. Dit zal niet bevorderlijk zijn voor het roest proces.

Verschillende maten. Alle plantenbakken zijn in verschillende vormen en afmetingen te bestellen. Zo is er voor iedereen de corentaal plantenbak op maat. Kleine plantenbakken voor op een balkon, of juist grote voor in de tuin of hele grote plantenbakken voor in bijvoorbeeld het stadspark.

Het aanleggen van je tuin

Ben je van plan je tuin aan te laten leggen door een echte professional? Vraag dan eens rond in je omgeving of iemand een goede hovenier weet. Dit is vaak beter dan rond te blijven zoeken op het internet. Ook is het een stuk makkelijker als je een hovenier uit de omgeving hebt bijvoorbeeld een hovenier Gouda. Zij doen alle tuinaanleg Gouda en omstreken. Wat het ideale van een hovenier is dat je alleen je wensen hoeft uit te leggen en hij hier een mooi eindresultaat van maakt. Ook kunnen zij dan het onderhoud voor je blijven regelen, zodat jij alleen maar hoeft te genieten van je tuin.