Waarom is een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen belangrijk?

559
schoonmaakbedrijf

Je kantoor of andere werkruimte moet schoon en veilig zijn. Dat is een basisvoorwaarde voor een prettige veilige werkomgeving. Uit onderzoek is gebleken dat je werknemers beter functioneren, beter presteren en meer plezier in hun werk hebben als ze in een schone ruimte werken. En, niet onbelangrijk, ze worden minder snel ziek.

Ook de mensen die jouw bedrijf bezoeken zullen zich prettiger voelen in een schoon veilig gebouw, je maakt een goede eerste indruk op je bezoekers. Een eerste indruk die je nooit meer over kan doen. Maar wat is schoon? En wordt technisch schoon ook als schoon ervaren door de mensen die de ruimtes gebruiken? En wie zorgt er voor een goede verantwoorde schoonmaak?

Wat is schoon?

Een technische schone ruimte hoeft niet als schoon ervaren te worden, het gaat ook om de schoonbeleving. Wat is de eerste indruk als je een ruimte binnenkomt? Zie, voel, ruik je dat de ruimte schoon is? Oogt de schoongemaakte ruimte schoon, fris en opgeruimd? Is alles heel? Glanzen de kranen of ogen ze vlekkerig? Ruikt de schoongemaakte ruimte lekker fris, of ruikt het onaangenaam, bedompt of onprettig? Het zien, voelen en ruiken dat een ruimte schoon is speelt een essentiële rol in de schoonbeleving. Ondanks dat een ruimte technisch schoon is, kan de ruimte als niet schoon ervaren worden omdat het niet fris ruikt, de spiegels niet streeploos schoon zijn en de deurknop plakkerig aanvoel.

Een schoonmaker met vakdiploma

Het goed schoonmaken van kantoren en andere werkruimtes is dus een heel secuur gebeuren. Een professionele schoonmaker heeft het vakdiploma schoonmaak of in ieder geval de basisinstructie schoonmaak, zodat jouw bureau of de bedrijfskeuken niet schoongemaakt wordt met hetzelfde doekje als waar zojuist de wc mee geboend is. Daarbij gebruikt de gediplomeerde schoonmaker professionele schoonmaakmiddelen waarbij milieu- en veiligheidsaspecten gewaarborgd zijn. Iets wat heel belangrijk is op een plek waar veel mensen werken. En deze schoonmaker zorgt ook dat je ervaart dat een ruimte schoongemaakt is, een positieve schoonbeleving realiseren hoort bij zijn of haar vak.

Een schoonmaakbedrijf inhuren

Er zijn nog steeds ‘kostenbesparende’ bedrijven die een ‘zwart’ betaalde werkster inhuren die zonder vakkennis ‘een lapje’ door het kantoor haalt. Je zal dit als bedrijfseigenaar niet linken aan de hoeveelheid zieken, zowel geestelijk als lichamelijk, binnen jouw bedrijf, maar er bestaat wel degelijk een verband. Een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren lijkt duurder, maar zal je op termijn kosten besparen. De vakkennis van het schoonmaakbedrijf en de bijbehorende schoonmakers betaalt zich zeker terug.

Daarnaast maakt een schoonmaakbedrijf afspraken, wanneer wat schoongemaakt wordt. Vloeren worden wel elke week gedweild, maar niet elke week in de was gezet. Het schoonmaakbedrijf plant dit nauwgezet in. En het heeft verstand van specialistische reiniging, ze sturen een glazenwasser als dat nodig is en ze hebben verstand van ongediertebestrijding, van graffiti verwijderen en gevelreiniging behoort tot hun expertise. Kortom, een professioneel schoonmaakbedrijf in Den Bosch zorgt voor een schone, plezierige en veilige werkplek. Het visitekaartje van je bedrijf!

Kijk op actief-cleaningservices.nl voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf!