Wat te doen in Leeuwarden en Groningen?

654

Vaak hebben mensen een saaie beeld van leeuwarden met alleen maar weilanden, boerderijen en dorpen. Maar deze bijzondere stad is alles behalve saai! Wij hebben kort en krachtig de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet speciaal voor jou.

Historische binnenstad

Alle hoeken en straten van deze stad dragen een waardevolle geschiedenis die is ontstaan sinds de Romeinse tijdperk. Het is dan ook een van de oudste steden van Noord-Nederland. Dus een bezoekje waard is Leeuwarden zeker met alle historische monumenten, museums, gebouwen en winkelstraatjes. Ervaar cultuur tijdens het shoppen in de leukste winkelstraat van Nederland genaamd de Kleine Kerkstraat.

Lunchen Leeuwarden

Eten en drinken hoort er natuurlijk ook bij wanneer je op pad gaat. Zeker in Leeuwarden is het een onvergetelijke beleving. Lunchen in Leeuwarden aan de sfeervolle grachten met overheerlijke hapjes en een fris wijntje in je handen is immers een ware genot.

Varen

Na het lunchen aan de historische grachten van Leeuwarden is het natuurlijk superleuk om te gaan varen op een schattige bootje. Geniet van de Hollandse wind door je haren en het prachtige uitzicht van het water en de omliggende gebouwen. Tip: vergeet je oma’s gebreide muts en sjaal niet mee te nemen, want in Nederland is het weer elke dag een verrassing!

Kunst in Leeuwarden

Bewonder vette street art en vele andere kunstwerken op straat. Je zou het niet verwachten, maar Leeuwarden is echt een kunststad! Meld je gratis aan voor de Street Art Tour of volg de Idyllische Poëzieroute en laat je overweldigen door een overvloed aan kunst zonder te betalen voor een museumentree!

Dagje Groningen?

Leeuwarden is niet de enige stad in het Noorden waar je een leuke dag kunt beleven. Neem ook eens een tripje naar Groningen om bijvoorbeeld de Martinitoren te bekijken. Ga je met de trein? Neem dan eens een kijkje naar het historische stationsgebouw, prachtig. Wil je lunchen in Groningen? Neem dan een keuze uit een restaurant in Groningen.