Creatieve ideeën voor decoratie in je woonkamer

769

Wist je dat… een leuke sfeer in je woonkamer creëren helemaal niet duur hoeft te zijn? Je hoeft hiervoor niet per se nieuwe meubels aan te schaffen, er zijn verschillende manieren waarop je je woonkamer een nieuwe look & feel kunt geven. Het gaat bij het creëren van sfeer in je huis immers om de details.Voor elke interieurstijl zijn er wel decoraties te vinden. Je kunt dus alle kanten op! In dit artikel worden een aantal tips gegeven.

  1. Fotobehang

Je hebt geen dure schilderijen nodig om iets leuks van je muur te maken. Hang een aantal fotolijstjes op, misschien zelfs in een bepaalde vorm, en je zult zien dat je lege muur er al een stuk minder leeg uitziet. Daarnaast wordt je inrichting hierdoor al een stuk persoonlijker.

  1. Grote planten

Tegenwoordig zijn grote planten helemaal in. En terecht! Een grote cactus kan veel doen voor de sfeer in je woonkamer en bovendien hebben ze niet veel water of verzorging nodig. Daarnaast zijn er uiteraard nog veel meer tropische en andere mooie planten die bij kunnen dragen aan de sfeer in je huis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Bol.com en gebruik een Bol.com kortingscode om nog voordeliger uit te zijn!

  1. Een bijzonder plafond

Een plafond hoeft helemaal niet saai te zijn! Wie zegt dat kunstwerken alleen aan de muur horen? Je kunt je plafond laten bedrukken met allerlei patroontjes of mooie kunst. Let er daarbij uiteraard wel op dat het niet té druk wordt en dat je in dat geval niet ook nog eens je muur volhangt met schilderijen.

  1. Zitplekje bij de open haard

Heb je een open haard? Dan kan het erg leuk zijn om hier een zithoek te creëren! Zet een bankje neer, een poef of een fijn kleed en je hebt een heerlijk warm plekje om tot rust te komen na een lange dag. Bij de HEMA kun je (zeker met een HEMA kortingscode) prima terecht voor een leuk bankje, poef of kleed.