Wat koop je voor een vrouw die alles al heeft?

679

Het is voor veel mensen een soort nachtmerrie: cadeautjes kopen. Zeker mensen die toch al niet dol zijn op winkelen, gruwelen van feestdagen als Kerstmis, Valentijnsdag of zelfs verjaardagen. Want wat moet je nu weer kopen? Wat geef je bijvoorbeeld een vrouw die alles al heeft?

Dit geef je niet

Als je een cadeau gaat kopen voor iemand die voor jouw gevoel alles wel heeft, is de neiging groot om eens wat origineels te kopen. Prima. Maar blijf daarbij wel een beetje helder nadenken. Koop niet allemaal maar iets ‘omdat het zo lekker origineel is’. Houd altijd de ontvanger in gedachten en vraag je af of het cadeau echt in de smaak zal vallen.

Met wat voor soort cadeautjes maak je, tenzij de vrouw in kwestie er specifiek om heeft gevraagd, over het algemeen niet zo’n beste indruk? Denk bijvoorbeeld aan een sportschoolabonnement, of andere sportieve attributen. Veel vrouwen kunnen dit zo maar interpreteren als een subtiele manier om te zeggen dat ze eens met hun lijf aan de slag moeten; geen aanrader.

Ook niet handig: praktische cadeaus als bijvoorbeeld een stofzuiger of strijkijzer. Ja, handig misschien, maar zo ontzettend niet iets dat de meeste vrouwen graag cadeau willen krijgen, en al helemaal niet van hun partner. Er is niks romantisch, niks liefs of leuks aan te ontdekken, tenslotte.

Iets minder erg, maar nog steeds niet zo’n aanrader: iets geinigs, een gadget, waar je uiteindelijk niets mee kan. De verleiding kan groot zijn om voor iemand waar je echt geen cadeau voor weet dan maar die grappige boekensteunen in de vorm van een eenhoorn te kopen. Of een pen die een geinig geluidje maakt, sokken met staartjes, een keukenshort met grappige opdruk. Maar gaat diegene het ook echt gebruiken? Of belandt het na het openmaken van het cadeau al snel ergens in een kastje?

Maar wat geef je dan wel?

Goed, dat geef je dus allemaal niet. Wat dan wel? Er zijn van die dingen waar de meeste vrouwen altijd wel blij van worden. Een nieuwe tas bijvoorbeeld, en dat liefst een mooie tijdloze. Het kan lastig lijken om voor iemand anders een tas uit te zoeken, maar met een klassiek model van Fred de la Bretoniere bijvoorbeeld zit je altijd goed.

Sieraden kopen kan ook een goed idee zijn. Vind je dat toch lastig, qua smaak? Kies dan eens voor een mooie bijouxdoos voor iemand die wel erg van sieraden houdt. Een mooi, persoonlijk cadeau dat ook nog eens goed gebruikt zal worden.