Wanneer is het slim een eigen woning te kopen?

538

Ben je op zoek naar een koopwoning in de Zaanstreek? Dan vind je daar een aardig aanbod aan zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Kijk voor het aanbod aan nieuwbouw in Westzaan op www.nieuwwonenzaanstreek.nl. Daar vind je tal van nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en kun je zien wat er momenteel nog in aanbouw is. Staat je droomhuis er nog niet? Grote kans dat het wel gebouwd wordt in de toekomst. 

Rustig wonen maar wel met alles binnen handbereik

In Westzaan woon je lekker rustig en kunnen je kinderen in alle veiligheid opgroeien. Je kunt er fijn wonen als jong gezin maar ook voor mensen op leeftijd is het bepaald geen verkeerde locatie. Je staat zo midden in Zaandam zelf om van alle voorzieningen daar gebruik te kunnen maken maar woont niet in hartje stad. 

Langer kunnen aflossen mogelijk

Als je een woning wilt kopen heb je daar een hypotheek voor nodig. Het is daarbij altijd belangrijk te kijken hoeveel geld je kunt lenen zodat je weet wat voor woning je ermee kunt financieren. Als je op jonge leeftijd reeds een goede hypotheek kunt afsluiten is dat vaak erg gunstig. Dit heeft namelijk als voordeel dat je een hypotheek met een lange looptijd kunt krijgen en dus meer kunt lenen. Hypotheekverstrekkers gaan er namelijk vanuit dat je, als je jonger bent, nog lange tijd over het aflossen van de hypotheek kunt doen. 

Met een goede baan los je sneller af

Bovendien hebben veel mensen op jongere leeftijd nog geen gezin en werken ze allebei fulltime. Als je dan ervoor kiest om samen met je partner een hypotheek af te sluiten kan dit op twee salarissen gedaan worden en zolang je allebei veel uren werkt, komt er veel binnen en kun je een hogere hypotheekschuld makkelijk aflossen zonder daarmee in de problemen te komen. 

Minder groot risico

Als je reeds op jonge leeftijd een hypotheek afsluit, dan is het risico niet alleen voor jezelf minder groot dat je niet kunt aflossen, maar ook voor de verstrekker is dat minder. De kans dat jij gewoon blijft leven en werken is aanzienlijk groter dan wanneer je op veel latere leeftijd een hypotheek afsluit. Sluit je deze al op relatief jonge leeftijd af? Dan ben je er na een aantal decennia vanaf en hoef je niet meer af te lossen. Dan is je huis vrij en heb jij maandelijks minder lasten en kun je andere leuke dingen met het geld doen.