Tips om jouw huis verkoopsklaar te maken

593

Weet jij niet zeker hoe jij je huis verkoopklaar kan maken? We vroegen het aan Makelaarskantoor de Boer. En wat blijkt? Er zijn heel wat mogelijkheden! Je kunt zelf stappen ondernemen voordat jij je huis op de markt verkoopt om jouw kansen op het vinden van een goede koper te vergroten. 

Hier hebben we alvast een lijstje opgesteld van tips die jij kan volgen om ervoor te zorgen dat jouw huis makkelijker en sneller verkocht kan worden. 

Onderzoek de lokale huizenmarkt

Zorg er in de eerste plaats voor dat je onderzoek doet naar de lokale prijzen in je straat of in je buurt. Kijk zeker ook naar de afwerking van de huizen en doe wat onderzoek naar wat mensen aantrekt in de huizen in de buurt. 

Koop nieuwe lampen

Wanneer mensen op zoek zijn naar een huis zijn ze vaak op zoek naar een lichtrijk en zonnig huis. Het is dan ook een goed idee om staande lampen te kopen die je kan aandoen wanneer mensen komen kijken. Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat je gordijnen open zijn en is het een goed idee om mensen je huis te tonen wanneer er veel ligt binnenvalt. 

Maak je huis schoon

Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat jij je huis van zolder tot kelder compleet schoon maakt. Een vieze vloer of stof op de oppervlakken kan een vieze indruk geven. 

Ruim je huis op

Ook is het een goed idee je huis op te ruimen. Een eerste indruk kan namelijk niet makkelijk veranderd worden. Daarnaast moeten mensen het gevoel krijgen dat zij in jouw huis kunnen wonen. Door op te ruimen en alle rommel zo veel mogelijk uit het zicht te plaatsen zal je huis mooier en ook groter lijken. 

Koop kamerplanten

Heel wat makelaars doen aan staging om dure projecten en huizen makkelijker te verkopen – maar ook jij kan aan staging doen voor jouw huis door bijvoorbeeld kamerplanten te kopen en in je huis te plaatsen. Kamerplanten geven een goede en frisse indruk wanneer je een kamer binnenkomt. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een verse ruiker bloemen op de tafel te plaatsen. 

Neem een professionele fotograaf onder de arm

Heel wat mensen zoeken momenteel naar huizen via het internet vooraleer ze contact opnemen met een makelaar. Daarom is het een goed idee om mensen aan te trekken met goede fotografie. Je huis of appartement mag dan nog zo mooi zijn – wanneer je geen mooie foto’s maakt ga je waarschijnlijk geen interesse wekken. Een professionele fotograaf inhuren kan dus een goede investering zijn.