Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

487
trampoline

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met een trampoline in hun tuin. Dit is niet gek, een trampoline is namelijk een leuk speeltoestel voor kinderen. Naast dat kinderen het leuk vinden om op een trampoline te spelen, is dit voor hen ook veel gezonder. Doordat kinderen buiten op een trampoline aan het spelen zijn, zitten zij niet meer de hele dag naar een schermpje te kijken. Bovendien is het voor kinderen ook gezond om lekker te sporten. Door al deze verschillende pluspunten, kiezen steeds meer ouders er voor om een trampoline voor hun kinderen aan te schaffen.

Welk formaat trampoline past bij mij?

Er zijn verschillende formaten trampolines. Deze formaten kunnen in drie verschillende categorie├źn opgedeeld worden. De kleine, de middelgrote en de grote trampoline. De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van de grote van je tuin. Daarnaast speelt de leeftijd van je kind hierin een grote rol. Zijn je kinderen ouder dan 9 jaar en heb je een grote tuin? Dan kun je kiezen voor een grote trampoline. Als je kinderen jonger zijn dan 9 jaar, dan is het verstandig om een kleiner formaat aan te schaffen.

Hoe houd het ik spelen op een trampoline veilig?

Allereerst is het van belang om een veilige en kwalitatieve trampoline aan te schaffen. Zo kun je kiezen voor een Berg trampoline. Berg staat bekend om de degelijkheid van het merk. Naast een veilige trampoline, kun je er ook voor kiezen om een trampoline in te graven. Dit zorgt ervoor, dat wanneer kinderen van een trampoline afvallen, zij niet van een hoge afstand vallen. Daarnaast kun je de kans op vallen ook verminderen door een net om de trampoline te plaatsen. Let er op dat dit net van dezelfde leverancier als de trampoline komt. Hierdoor past de het net perfect om de trampoline, zo houd je het veilig.