Vuurschaal in de achtertuin

722

Man Sitting Facing Fire in Pot during Night

Feest rond de vuurschaal

Gedurende de zomer en in de herfst, buiten zitten bij een vuur roept de sfeer op van een zomerkamp, een perfect einde van een lange dag genieten van de natuur, bijensteken en spierspanning. Verzamelen rond een vuurschaal smeedt vriendschap. De tijd die je op de computer doorbrengt, films kijkt of online winkelt, moet worden gereserveerd voor een warm vuur, vrienden, een mok warme chocolademelk en mogelijk een geroosterd worstje.

Oorsprong van de vuurschaal

Vuurschalen werden oorspronkelijk gebruikt door nomaden om te koken en om warmte te leveren. Naarmate de tijd verstreek, werd het vuur ook een sociaal brandpunt. Tegenwoordig is een typische vuurschaal gebouwd van metaal, steen, baksteen, klei of beton. Ze zijn gemaakt in verschillende vormen en kleuren. Tegenwoordig kun je kiezen tussen een gas- of houtgestookte vuurschaal.

Warm langzaam op

Een groot “vreugdevuur” zal waarschijnlijk de schaal doen barsten, dus het is het beste om te beginnen met een klein vuurtje, tenminste de eerste paar keer, om de schaal te sparen. Het is ook belangrijk om een laag zand op de bodem van de kom te leggen om een deel van de warmte te absorberen. Gladde of glazen stenen, verkrijgbaar in meerdere kleuren, kunnen ook in de kom worden geplaatst voor een decoratief effect en om de warmte te verspreiden. De stenen vullen deze vuurschaal.

Ook gezellig in de winter

Breng de winter niet door bij de open haard of gekluisterd aan een scherm, maar trakteer jezelf en je familie en vrienden op een feestje rond je buitenvuur, genietend van warme drank of een heerlijke snack. Vuurschalen in cortenstaal zijn erg trendy. Ze zijn sterk en weerbestendig. Na een tijdje worden ze bedekt met een beschermende laag roest door blootstelling aan de open lucht. Deze roestlaag biedt bescherming tegen verdere corrosie. Deze bestaan ook in alle soorten en maten. Een mooie vuurschaal zorgt tijdens alle seizoenen voor gezelligheid en sfeer in je tuin.