Beton look gietvloer in het hele huis

729

Gray Leaves on White Surface

Lang geleden was het al een trend die zich beperkte tot rustieke interieurdecoratie. Beton heeft vandaag de dag ook een prominente plaats gekregen in de meest moderne en hedendaagse architectonische projecten, omdat het in staat is om stedelijke en landelijke stijlen te combineren in dezelfde omgeving. Dit is alleen mogelijk dankzij de veelzijdigheid van cement, die van de muur tot aan de slaapkamer kan worden gebruikt.

Cement wordt ook gebruikt in de vloer, waardoor je een industriële stijl kan toepassen. Dit kan allemaal als je een beetje kan klussen en het is ook nog eens redelijk betaalbaar. Dus, als het idee is om wat kamers in je huis op te knappen zonder afbreuk te doen aan het budget, dan moet je deze blog lezen!

Trends en toepassingen van betonlook

Architecten en ontwerpers zijn verlieft op de veelzijdigheid en schoonheid van betonlook. Het is veel meer dan een eenvoudige afwerking wat een beetje lijkt op sierbeton. Daarom wordt deze trend zeer gewaardeerd onder de belangrijkste designers.

De samenstelling van het materiaal is in principe gemaakt met cement, zand en water, wat de lage kosten en gemakkelijke toepassing ervan rechtvaardigt. Naast het gebruik op muren of vloeren kan het ook gebruikt worden voor het afdekken van tafels, aanrechtbladen, vaten en zelfs baden, op voorwaarde dat het correct wordt toegepast.

Omdat het een uniforme coating is, is het gebruikelijk dat beton een kleine variatie in kleur vertoont na het eindresultaat van de toepassing. Hierdoor kan je zelfs nog meer spelen met de afwerking, waardoor je een unieke look voor je huis kunt samenstellen.

Betonlook Gietvloer

Voor wie wat meer budget  heeft is een betonlook gietvloer prima geschikt om alle ruimtes te bedekken, zoals de vloer van de woonkamer of de keuken. Om deze decoratiestijl aan te vullen, kiest u ervoor om de andere muren in neutrale tinten te laten en levendige kleuren te gebruiken in prominente elementen, zoals een kunstwerk, kussentjes of een imposante decoratieve vaas. Een betonlook gietvloer is helaas niet een gemakkelijk klusje dus dit kan je beter over laten aan een professional.  

Voor een modernere inrichting is het de moeite waard om eens te proberen om de hele kamer samen te stellen in betonlook. Gietvloer, wanden en zelfs het plafond. U kunt de decoratie ook aanvullen met vintage stukken om de perfecte balans tussen modern en klassiek te maken.