Tv-meubel kopen? Let dan op deze punten!

556
tv meubel

Een tv-meubel is vaak één van de meest opvallende meubelstukken in een woonkamer. Niet alleen staat de televisie er op, ook moet het randapparatuur herbergen, snoeren praktisch wegwerken en mooi in de kamer staan. Daarom kan het vinden van het perfecte tv-meubel best nog een zoektocht zijn. Waar moet je nou op letten bij het kopen van een nieuw tv-meubel?

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een tv-meubel

Als je het perfecte tv-meubel zoekt, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Afmeting en stijl

Het eerste wat opvalt aan een tv-meubel is de afmeting en de kleur. De tv-kast zal een prominente plek binnen de woonkamer innemen. Zorg er daarom voor dat het perfect is afgestemd op de rest van je meubels. Ook moet het meubel groot genoeg zijn voor je televisie. Houd er rekening mee dat er in de toekomst misschien een grotere televisie op moet passen. Kies dus een meubel waar je de komende jaren mee vooruit kunt. Zoek online interieurtips om de juiste stijl voor het meubel te vinden.

Ruimte voor alle kabels en randapparatuur

Een televisie, maar ook de randapparatuur, zoals een geluidsysteem, moeten allemaal met kabels aangesloten worden. Je wilt natuurlijk wel dat al deze snoeren netjes weggewerkt kunnen worden. Let dus bij het uitzoeken van het tv-meubel op de mogelijkheden die het meubel hiervoor heeft. Ook genoeg ruimte voor alle randapparatuur is belangrijk.

Altijd binnen bereik

Om comfortabel televisie te kunnen kijken is het handig als de tv precies goed gepositioneerd staat. Dat is ergonomisch het fijnste, maar ook voor de bediening van je apparaten moet deze goed staan. Sensoren voor de bediening moeten bereikbaar zijn. Deurtjes zijn erg mooi om dingen achter weg te stoppen, maar zorg er dan wel voor dat je deze eenvoudig kan openen als je het apparaat nodig hebt.

Jouw tv in een andere ruimte

Nou weet je waar je bij de aankoop van een tv-meubel rekening mee moet houden, maar heb je er wel eens over nagedacht dat jouw tv niet per se in de woonkamer hoeft te staan? Wat dacht je van relaxed tv kijken vanuit bed? Of een tv in je keuken? Lekker koken, terwijl je geniet van je favoriete serie. Dat klinkt fijn toch? Houd hier dan rekening mee bij het inrichten van je keuken. Heb je tips nodig over het inrichten van je keuken met een tv? Bekijk dan online interieurtips en creëer de keuken van jouw dromen.