Tips voor het kiezen van de juiste garagedeur

1089

Heb je een woning met een garage, maar heb je nog geen keuze kunnen maken over wat nu de juiste garagedeur is om te kopen? Dan raden we je aan om dit artikel verder te lezen. We bespreken namelijk een aantal praktische tips die het een stuk gemakkelijker maken om erachter te komen welke garagedeur voor jou de juiste is. Oké, laten we snel beginnen met de eerste tip.

Kies de deur die aansluit op de uitstraling van je woning

Garagedeuren zijn in principe leverbaar in twee materialen: metaal en hout. Een metalen deur met een aluminium kozijn past over het algemeen bij alle woningen die een strakke moderne uitstraling hebben. Dus woningen met stenen muren en dakpannen.

Woningen waarbij op de gevel hout is verwerkt of waarop een rieten dak zit komen veel mooier uit de verf met een garagedeur van hout. Kortom, kies voor het materiaal dat het beste aansluit op de uitstraling van je woning. Op die manier krijg je het mooiste totaalplaatje.

Denk na over hoe je de garage gaat gebruiken

De tijd waarin de garage alleen als parkeerplaats werd gebruikt ligt ver achter ons. Mensen gebruiken de garage tegenwoordig voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld als opslagplaats, als hobbyruimte en door de toename van het aantal zelfstandige ondernemers zelfs als kantoor. Het gebruik van de garage heeft gevolgen voor welke deur de juiste voor jou is.

De garage als parkeerplaats gebruiken

Wanneer je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken, past daar bijvoorbeeld een sectionale garagedeur goed bij. Dit type deur gaat tijdens het openen recht omhoog, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het deurblad tegen je auto aankomt.

De garage als hobbyruimte of kantoor gebruiken

Gebruik je de garage als hobbyruimte of als kantoor? Dan zijn openslaande garagedeur ideaal. Dit type deur zorgt er namelijk voor dat je een tweede voordeur creëert, zodat je ook van buitenaf direct de garage binnen kunt komen.

Het deurblad bestaat namelijk uit twee losse deuren die onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Bovendien zijn de deurbladen van openslaande garagedeuren goed geïsoleerd en kun je zelfs ramen in het deurblad laten aanbrengen, zodat er voldoende daglicht naar binnen komt. Meer over de mogelijkheden lees je hier: garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren.

De garage als opslagplaats gebruiken

Toch liever de garage als opslagplaats gebruiken? Kies dan voor roldeuren. Deze deuren bestaan uit smalle panelen die in een opbergsysteem recht boven de opening van de garage worden opgeborgen. Hierdoor blijft de garagedeur in zijn geheel vrij om spullen in op te slaan.

Elektrische of handmatige bediening

De laatste tip die we je willen meegeven is dat je goed moet nadenken of de garagedeur elektrisch bedienbaar moet zijn. Het enige type deur dat niet elektrisch te bedienen is, zijn openslaande garagedeuren. Alle andere modellen kunnen wel elektrisch bedienbaar worden uitgevoerd.

Elektrisch bedienbare garagedeuren zijn met name een must als je de garage als parkeerplaats gebruikt. Het is immers erg vervelend als je een iedere keer dat je de auto wilt parkeren moet uitstappen om de garagedeur handmatig te openen en te sluiten.

Ervaar de verschillende garagedeuren

Met de tips in dit artikel wordt het al een stuk gemakkelijker om een selectie te maken van garagedeuren die bij jouw situatie passen. Om de selecte gemakkelijker te maken kun je dit handige overzicht van alle soorten garagedeuren die je kunt kopen bekijken: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-kopen/.

Echter, ons advies is niet om vervolgens online een garagedeur te kopen, maar om de deuren ook nog even in het echt te bekijken. Bijvoorbeeld in de showroom bij een garagedeuren bedrijf. In het echt zien de garagedeuren er immers toch net even anders uit dan op een plaatje op je beeldscherm. Dus om een goed beeld te krijgen van alle deuren is het toch handig om ze even in het echt te bekijken.