Tips voor een nieuwe tuin

655

Wil jij graag een nieuwe tuin maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit artikel gaat je daarbij helpen. Heeft je tuin wat meer groen of kleur nodig of juist niet? Wil je graag een mooi gazon of juist een terras? En hoe zit het met verlichting. Hieronder lees je het antwoord op deze vragen. Na het lezen van dit artikel kun je direct aan de slag!

Gras of steen

Beide elementen kunnen je tuin maken of kraken. Teveel steen is niet meer van deze tijd en daarnaast zal de grond het niet aankunnen wanneer het hard heeft geregend. Hierdoor zul je grote plassen water overhouden in je tuin en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gras daarentegen vergt weer het nodige onderhoud, maar zorgt wel voor een natuurlijke look. Probeer hier een tussenweg in te vinden. Een mooi verzorgd gazon is natuurlijk altijd goed, maar het is ook fijn dat je een plekje hebt waar je kan zitten wanneer je bijvoorbeeld gasten over de vloer hebt. 

Haag of schutting

Iedereen wil natuurlijk privacy in zijn of haar tuin. Een haag of schutting helpt hierbij. Maar welke van de twee is nou het mooiste? Dat is voor iedereen weer anders: smaken verschillen nou eenmaal. Ik zou adviseren om een combinatie van beide te doen. Een mooie houten schutting gaat namelijk goed samen met een goed verzorgde haag. Heb je geen geduld totdat je haag volgroeid is? Kies dan voor een kant-en-klare haag. Deze kan je gemakkelijk verkrijgen en plaatsen en zo voorzie je jouw tuin gelijk van groen.

Verlichting en kleur

Met verlichting breng je sfeer. Dit kun je realiseren op allerlei verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een staande lamp gebruiken voor je terras die je kunt afstellen. Je kan natuurlijk ook gaan voor kaarsjes op tafel, maar deze zijn op den duur wel steeds aan vervanging toe. Wat ook altijd mooi oogt is verlichting in bomen of struiken. Denk hierbij aan kleine lampjes, eventueel met een kleur. die je in je boom kan hangen. Hierdoor breng je net even die extra sfeer in je tuin! Verder kun je sfeer toevoegen aan je tuin door mooie, kleurrijke bloemen te plaatsen.