Tips bij het renoveren van je badkamer

856

Is je badkamer aan een opfrisbeurt toe? Dat is vaak een kostbare klus. Kijk dan eerst eens of je zelf daarmee aan de slag kunt. Je bespaart dan geld op het inhuren van vakmensen. Het geld dat je daaraan overhoudt kun je weer stoppen in een mooiere wasbak of inloopdouche. Laat het echte vakwerk, zoals elektra en waterleidingwerk wél uitvoeren door de loodgieter uit Amstelveen. Een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk.

Oriënteer je goed van tevoren

Ga eerst goed rondkijken bij een aantal keukenshowrooms en doe inspiratie op. Daar kun je ook je diverse onderdelen van de badkamer bestellen. Gebruik een (gratis) online tool om een ontwerp van jouw badkamer te maken. Je kunt dan op schaal een indeling maken, zodat je niet te grote of te veel elementen in je badkamer gaat plaatsen.

Wat doe je zelf?

Het slopen van je oude badkamer gaat je meestal wel lukken. Ga voorzichtig te werk en maak daarbij geen onnodige beschadigingen aan muren en vloeren. Die moet je naderhand allemaal weer herstellen. Het afvoeren van het puin kun je ook makkelijk zelf verzorgen. Het plaatsen van de sanitair onderdelen, zoals wasbak, WC en douchebak, is met behulp van online filmpjes goed te doen. Dat geldt ook voor het tegelwerk, mits dit niet te gecompliceerd is.

Samen met de Loodgieter uit Amstelveen

Soms loop je tijdens de renovatie toch tegen zaken aan waar je geen raad mee weet. Schakel dan de loodgieter uit Amstelveen in. Laat zeker de elektra en het (water)leidingwerk uitvoeren door deze  ervaren installateur. Dat moet goed gebeuren. Je wilt geen kortsluiting of lekkages nadat je mooie nieuwe tegels al tegen de wand en op de vloer zitten. De loodgieter uit Amstelveen levert in heel Nederland vakkundige, voordelige en snelle service.