Je ramen goed beveiligd door een betrouwbare slotenmaker?

560

In de zomermaanden zetten we graag onze ramen open. Maar in de wintermaanden hebben we ook graag een frisse slaapkamer. Open ramen zijn een bron van inspiratie voor inbrekers. 43% van alle inbraken vindt plaats via het raam. Tijd om dus het advies van een betrouwbare slotenmaker in te winnen. Want de beveiliging van de ramen in ons huis is net zo belangrijk als die van de deuren.

Maak het inbrekers niet gemakkelijk

Een goed beveiligd raam heeft een moderne en stevige raamvergrendeling en één of meer (extra) sloten. Afhankelijk van het soort raam en de grootte van het raam. Je kunt het raam op verschillende manieren beveiligen. Naast goede sloten kun je een traliewerk aan de binnenzijde aanbrengen. Dat gebeurt veel bij (kleine) bovenraampjes. Niet onverstandig, want inbrekers zijn vaak in staat door de kleinste gaatjes te kruipen. Een andere manier is een alarmsysteem. De sensoren van het systeem kun je aanbrengen op de toegangsdeuren, maar ook op je ramen.

Verschillende sloten

Er zijn voor ramen verschillende sloten. Zo heb je onder meer je raamvergendelingen met slot, bijzetsloten en stangsloten. Let ook op de kant van de scharnieren. Dat wordt nog wel eens vergeten, maar het is ook een kwetsbaar punt van het raam. Zorg dat scharnieren niet van buitenaf eraf geschroefd of eruit gewipt kunnen worden. Hiervoor bestaat speciale scharnierkantbeveiliging. Vergeet ook uw dakramen niet. Deze zijn vaak verouderd en kunnen zo opengebroken worden. Zet hier ook extra bijzetsloten op.

Vraag het de betrouwbare slotenmaker

De raambeveiliging kun je het best laten aanbrengen door de betrouwbare slotenmaker. Zij maken altijd eerst een nauwkeurige analyse van uw huis, zodat u een beveiliging op maat krijgt. Zo weet u dat uw huis goed beveiligd is en kunt u met een gerust hart van huis.