Orde in je garage

636

Laat jij ook altijd je gereedschap overal rondslingeren? En net wanneer je die ene schroevendraaier of steeksleutel nodig hebt, is hij nergens te bekennen? Of ben je het zat om altijd die zware gereedschapskoffer mee te moeten nemen naar een klant? Stap dan over op een gereedschapswagen. Met een gereedschapswagen heb je al je gereedschap netjes op orde en gemakkelijk bij de hand. Je maakt het jezelf gemakkelijk wanneer je alles in één kar hebt, die ook nog een gemakkelijk mee te verplaatsen is door middel van de wielen. Ook zal dit je veel tijd schelen wanneer je niet meer naar je gereedschap hoeft te zoeken.

Professional of hobbyist

Vraag jezelf eerst af of je een gereedschapswagen professioneel wil gaan gebruiken of toch meer als hobbyist. Een gereedschapswagen is echter geschikt voor allerlei verschillende werkzaamheden. Zowel in en rondom het huis, als in garages of andere professionele werkplekken. Hou er wel rekening mee dat wanneer je een gereedschapskist aanschaft, deze vaak niet is gevuld met gereedschap. Dit zal je dus apart moeten aanschaffen. Er zijn wel “gevulde” gereedschapskisten op de markt, maar deze zijn vanzelfsprekend wel duurder dan gereedschapskisten waar geen gereedschap in zit.

Voordelen

De voordelen van een gereedschapswagen zijn onder andere dat je al je gereedschap voortaan op een centrale plek bewaard, waardoor je gereedschap minder snel kwijt raakt en ondertussen orde in je garage hebt. Ook wordt je gereedschap door middel van een gereedschapswagen veilig opgeborgen en kan je al je gereedschap keurig sorteren op categorie.

Soorten

Je hebt natuurlijk verschillende gereedschapswagen op de markt. Hierin wordt onderscheid gemaakt in bijvoorbeeld capaciteit en indeling, maar ook in belastbaarheid en omvalbeveiliging. Opties die hierbij aan te pas komen zijn bijvoorbeeld zwenkwielen die je kan vergrendelen of beveiliging van de lades, zodat je gereedschapskar minder snel omvalt.