Welke werkbank past het beste bij jou?

611

Voor de echte vakman is het van belang om te werken met een goede werkbank. Maar welke werkbank past nou het beste bij jou? Dat hangt er natuurlijk maar net vanaf wat je precies wil met je werkbank. Ga je hem regelmatig gebruiken of juist incidenteel? Er zit namelijk een verschil in de belasting die een werkbank kan hebben. Je hebt werkbanken die een belasting van 150 kg kunnen dragen, maar je hebt ook werkbanken voor zwaardere belasting van bijvoorbeeld 500 kg of zelfs 1500 kg. Stel jezelf dus de vraag hoe je gebruik wil maken van je werkbank voordat je er eentje aanschaft. Vaak is het ook handig om een werkbank te nemen met opbergruimte voor je gereedschap, zodat je die altijd bij de hand hebt. Dit maakt het werken met een werkbank net even iets gemakkelijker. 

Verschillende werkbanken

Daarnaast heb je werkbanken die je kan verstellen in hoogte, maar ook werkbanken die je niet kan verstellen. Hou hiermee rekening met de lengte van jezelf of je werknemers wanneer je een verstelbare werkbank nodig denkt te hebben. Ook kun je kiezen voor een mobiele werkbank of eentje die vast is gemonteerd aan de muur. Wanneer je altijd op dezelfde plek werkt, heb je geen werkbank nodig met wielen.

Soorten werkbladen

Verder zijn er nog verschillende soorten werkbladen. Ook hier hangt het er maar net vanaf wat voor soort werkzaamheden je wil gaan verrichten. Je hebt werkbanken van hout, van staal, maar bijvoorbeeld ook werkbanken met een gelamineerd werkblad of van linoleum. Vaak zijn stalen of beukenhouten werkbanken de beste keuze als je kiest voor kwaliteit. Zoek uit welke werkzaamheden je wil gaan verrichten en zoek vervolgens uit welke soort werkblad het beste daarbij past.