Onmisbaar in je keuken: een kwalitatieve blender!

478

Terwijl sommigen zouden zeggen dat een keukenblender niet essentieel is, zijn anderen sterk afhankelijk van hun blender en zouden ze zonder een blender verloren zijn. Een keukenblender kan het bereiden van voedsel efficiënter maken, waardoor u tijd bespaart in de keuken. En als u eenmaal een blender gaat gebruiken, zult u er vaker naar grijpen voor verschillende doeleinden. Het kopen van een keukenblender klinkt als een eenvoudige taak, maar met verschillende soorten en functies die beschikbaar zijn, moet u er zeker van zijn dat uw apparaataankoop aan uw behoeften voldoet.

Soorten blenders

Er zijn nogal wat blenders te koop, sommige met basisfuncties, terwijl andere hard voedsel kunnen verwerken of soep kunnen koken (check hier, bijvoorbeeld!). Kruikmixers zijn het populairst met kenmerken, capaciteit en prijzen die variëren afhankelijk van vermogen, functie en mesontwerp. Multifunctionele blenders zijn veelzijdiger maar duurder. Hand- of dompelmixers hebben meestal basisfuncties voor pureren, mengen en mengen, tenzij ze zijn uitgerust met een hakmolenhulpstuk of een speciaal mesontwerp. Hoewel de meeste staafmixers elektrisch zijn, voegen snoerloze modellen nog meer gemak toe aan dit keukengereedschap.

Naar welke blenderfuncties bent u op zoek?

Wilt u vooral een blender voor het maken van smoothies en bevroren dranken, kies dan voor een blender met minimaal 500 watt vermogen en een mes om ijs te vermalen. IJscrush-blenders zijn verkrijgbaar in full-size modellen of blenders met een lager vermogen. Voor hak- / slijptaken heeft u er een nodig met een hakmes en bewerkingsfuncties. Anders is een standaardblender meestal voldoende voor de meeste mengtaken, pureren, roeren en mixen, zoals het maken van babyvoeding of het maken van soepen.

Kenmerken van de blenderkan

Aangezien blenders in capaciteit variëren, kiest u er een die het beste bij u past. Potten zijn er van glas of plastic, waarbij duurdere modellen meestal van glas zijn, terwijl budget- of uitgiftemixers meestal plastic potten hebben. Er is een mix wat betreft het ontwerp van de uitloop. Kies voor het beste schenken dan ook een prominente gebogen schenktuit.

Functies voor staafmixers

Staafmixers zijn anders dan blenders in een kan. Ze worden vaak staafmixers genoemd en bieden het gemak van mixen, pureren en mixen in een kom of hete pot op het fornuis. Met een kleinere bladvoet kunnen ze gemakkelijker kleinere hoeveelheden aan. Ze zijn compact en gemakkelijk op te bergen in een la, en sommige modellen hebben handige wandrekken. Ze zijn verkrijgbaar in elektrische of snoerloze uitvoering en zijn ideaal voor het pureren van gekookt voedsel, het maken van soepen, het mengen van dranken en andere toepassingen. Sommige handmodellen hebben uitgebreide functies zoals het fijnmaken van ijs of zijn voorzien van accessoires voor het hakken.

Multifunctionele blenders: meer functies voor meer taken

Sommige modellen bieden veel meer functies dan de normale variant. Ze zijn welliswaar wat duurder. Daarentegen zijn het wel krachtige blenders van zeer goede kwaliteit die soep kunnen koken, voedsel kunnen verwerken, sap kunnen maken etc. Daarnaast hebben ze nog een groot aantal andere functionaliteiten. Deze varianten kunnen een aantal apparaten in de keuken doen verbleken. Het is dan ook een zeer waardevolle en nuttige investering. Toch nog twijfels? Check dit artikel dat je helemaal doorheen het hele proces helpt!