Met deze tips houd je je interieur netjes, ook als je een kat hebt

441

Het is erg leuk om een huisdier te hebben. Er zijn dan ook veel mensen die ervoor kiezen om één of meerdere huisdieren te nemen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar er zitten ook minder leuke kanten aan het hebben van een huisdier. Het kan per huisdier erg verschillend zijn hoeveel mindere kanten er aan het hebben van dit dier zitten verbonden. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde huisdieren die niet veel verzorging nodig hebben. Het enige nadeel is dat je hier ook weinig plezier mee kunt beleven. Een huisdier dat zowel leuk is om in huis te hebben als niet al te veel zorg nodig heeft, is een kat. 

Wat heb je nodig als je een kat hebt?

Er zijn dus bepaalde dingen die je nodig hebt wanneer je een kat hebt. Sommige dingen zijn nodig om het huis schoon en netjes te houden, terwijl andere dingen gewoon handig zijn voor de kat. Zo is het bijvoorbeeld voor iedereen aan te raden om een kattenluik met chip te kopen. Dat is een kattenluik voor mensen die bang zijn dat er ook andere katten bij hun huis naar binnen gaan. Een kattenluik met chip is erg handig aangezien je daardoor zeker weet dat alleen jouw eigen kat naar binnen kan. Het kattenluik gaat namelijk alleen open wanneer jouw kat naar binnen wil. Andere katten kunnen daardoor dus niet naar binnen. Dat is erg handig aangezien je zo zeker weet dat er geen vreemde katten zijn die bijvoorbeeld bij het eten van jouw kat kunnen komen.

Schaf een goede krabpaal aan

Katten gaan vaak aan dingen krabben. Dat gebeurt meestal wanneer ze alleen thuis worden gelaten. Daardoor is het voor mensen die een kat hebben erg vervelend dat hierdoor vaak schade aan meubels kan ontstaan. Je wilt natuurlijk het liefst voorkomen dat je meubels en andere spullen beschadigt raken doordat je kat hieraan gaat krabben. Het is niet mogelijk om je kat het krabben af te leren. Daardoor is het slim om op zoek te gaan naar andere manier om te zorgen dat hij stopt met krabben. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een krabpaal aan te schaffen. Dat is erg handig aangezien je kat hierdoor een plek heeft waar die altijd aan kan en mag krabben. Op die manier is het voor de kat niet meer nodig om aan je meubels te krabben. Op die manier voorkom je schade aan je meubilair. Het is dus voor iedereen die een kat in huis heeft zeker aan te raden om een krabpaal aan te schaffen.

Een kattenbak kopen 

Naast een krabpaal is het ook belangrijk dat je beschikt over een goede kattenbak. Een kattenbak is de plek waar een kat naar de ‘toilet’ kan. Kattenbakken zijn er in erg veel varianten te verkrijgen waardoor er voor elk huis wel een geschikte kattenbak is. Let er wel op dat je de kattenbak op een plek neerzet waar de kat zich fijn voelt. Anders loop je het risico dat de kat geen gebruik maakt van de kattenbak.