Kavel bekijken? Makkelijk met een kadastrale kaart!

510
Kavel

Werp eens een blik op kadastralekaart.com en je ziet Nederland van bovenaf. Vervolgens focus jij je, want dat kan gewoon, in op daar waar jij woont, waar je werkt of waar je naar school gaat. Van bovenaf zie je waar de gemeentegrens en de provinciegrens loopt, maar ook waar de perceelsgrens met daarop jouw kavel precies loopt. Het rondkijken op kadastralekaart.com is gratis. Wel kun je als je aanvullende informatie wenst een abonnement nemen of koop je los een aantal producten die je na betaling gemakkelijk kunt downloaden.

De gratis kadastrale kaart van ons land

Voor de duidelijkheid; op kadastralekaart.com vind je de gratis online kadastrale kaart van ons land. De gegevens van de kaart worden steeds up-to-date gehouden door het Kadaster. Je kunt er dus vanuit gaan dat je steeds kijkt naar de meest actuele kadastrale kaart van Nederland die op dat moment beschikbaar is. Wat je ziet op de kaart is de informatie uit de Basisregistratie kadaster ook wel bekend als BRK. Deze bestaat uit de kadastrale registratie van onroerende zaken en zakelijke rechten en ook de kadastrale kaart. Je ziet op de kaart de ligging van de kadastrale percelen, allemaal aangeduid met een perceelnummer.

Tegen betaling aanvullende informatie

Optie is om de bebouwingslaag op de kaart aan te zetten. Op die manier zie je panden die zijn opgenomen in de basisregistratie Adressen en Gebouwen. Kies je voor een abonnement, dan krijg je toegang tot aanvullende data zoals bijvoorbeeld appartementsrechten en over de vergunningverlenende instanties. Ook het CBS draagt bij aan de kaart. Behalve een abonnement kun je ook eenmalige producten aanschaffen via kadastralekaart.com. Dit zijn onder meer een kadastrale kaart met maatvoering en ook eigendoms- en hypotheekinformatie. Je kunt ook een kadastrale kaart met een luchtfoto bestellen. Dat geldt ook voor vergunningen rapport voor het perceel. Dat bestellen is simpel: betalen, downloaden en je hebt de gewenste informatie in je bezit.