Je woning lekker koel houden op deze manier

459

Aangezien de Nederlandse zomers steeds warmer worden en het kwik steeds vaker boven de 30 graden aankomt, is het wel zo fijn een goede airco in huis te hebben. Slapen in een ruimte die knetter warm is, is sowieso al niet fijn en ook niet bevorderlijk voor je gezondheid. Door een goede airco aan te schaffen, kun je ervoor zorgen dat je de kamer van je keuze een heerlijk koele temperatuur kunt behouden. Er is een zeer ruim assortiment aan verschillende airco’s te vinden. Dan is het maar net wat je persoonlijke voorkeur heeft en wat bij jou in huis past. 

Betaalbare airco

Je kunt voor een mobiele airco te gaan. Deze zijn vaak nog redelijk betaalbaar en kunnen een ruimte prima koelen. Het hangt er wel vanaf hoe groot de ruimte is die gekoeld moet worden. Voor grotere ruimtes heb je natuurlijk een krachtigere airco nodig dan een kleinere ruimte. Het handige aan een mobiele airco is dat je deze van ruimte naar ruimte kunt verplaatsen. Deze zijn vaak niet al te zwaar of zijn voorzien van handige transportwieltjes. Vaak hebben dit type airco’s ook nog een luchtontvochtiging functie waardoor de lucht ook aangenamer is. 

Nadelen mobiele airco 

Je moet alleen met zo’n mobiele airco er wel rekening mee houden dat er ook een afvoerslang bij komt die naar buiten of in ieder geval bij een luchtrooster geplaatst moet worden. Deze afvoerslangen zijn vaak niet al te lang en dan moet er ook nog eens een stopcontact bij het raam zitten. Ook moet je voor dit type airco een raam afdichtingskit hebben om de warme lucht echt naar buiten te leiden. De meeste mobiele airco’s zijn geschikt voor kleinere ruimtes en krijgen het moeilijk bij extreem warme temperaturen in een grotere ruimte. Als je dus een kleine ruimte wilt verkoelen is dit type airco een prima keuze voor jou. 

Multi split airco

Als je echt goed je woning lekker koel wil houden met een topkwaliteit airco, dan zou je kunnen gaan voor deze airco 2 x wand split. Dit type airco bestaat uit een binnengedeelte en een buitengedeelte die op elkaar aangesloten worden. Hiermee gaat de koele lucht naar binnen en de warme lucht naar buiten. Het plaatsen is even een werkje, maar het werkt beter dan een mobiele airco met afvoerslang. Deze multi split airco’s kun je in verschillende versies krijgen voor 1, 2 of 3 binnengedeeltes. 

Goede isolatie van je woning

Zorg er ook voor dat je woning goed is geïsoleerd. Je hoort vaak genoeg dat dit enorm bespaart op de stookkosten in de winter. Maar ook tijdens de zomermaanden kan dit veel schelen. Een goed geïsoleerde woning blijft van zichzelf namelijk beter koel en dit is een groot voordeel. Goede isolatie komt niet alleen van goede isolatie in de muren, maar ook door het hebben van goede ramen in je huis. Voor een echte hoge kwaliteit glas kun je hier kijken bij GLAZZ. Naast dat je beschikt over glas van de hoogste kwaliteit kan het ook op maat worden gemaakt, is er veel keuze en ziet jouw woning er helemaal strak uit.