Je verhuisdozen slim inpakken!

424
Verhuizen

Als je gaat verhuizen komt daar een hoop bij kijken. Zo moet je onder andere zorgen dat je het juiste verhuismateriaal huurt of koopt. Meestal is huren een betere optie dan kopen. Dat komt omdat je niet vaak verhuisd. Het is niet rendabel om voor één verhuizing gelijk dingen als een verhuislift aan te schaffen. Je kunt er veel beter voor kiezen om die spullen te huren als je geen verhuisbedrijf inschakelt. Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om op de volgende dingen te letten.

Pak je verhuisdozen slim in

Wanneer de verhuizing binnenkort is, is het belangrijk om de verhuisdozen op een slimme manier in te pakken. Veel mensen maken de fout om alles simpelweg in een doos te stoppen. Dat zorgt er vaak voor dat er tijdens de verhuizing belangrijke en dierbare spullen kapot gaan of kwijt raken. Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een systeem te bedenken om te onthouden wat er in de dozen zit. Zo’n systeem kan er voor zorgen dat je weet in welke doos de dure en breekbare spullen zitten. Je zorgt er dan voor dat die spullen op een goede en veilige plek in de verhuiswagen geplaatst worden. 

Een systeem wat eenvoudig is maar toch goed werkt is het nummeren van de dozen. Door elke doos een nummer te geven weet je wat er in welke doos zit. Het is wel belangrijk om een lijstje te maken met daarop alle dozen en daarbij de inhoud. Als je alles uit je hoofd moet onthouden gaat het waarschijnlijk voorkomen dat je dingen gaat vergeten. Daardoor kan het behoorlijk chaotisch worden en dat is juist wat je niet wilt. Het is dus belangrijk om voor de verhuizing begint goed nagedacht te hebben over de manier waarop je gaat bijhouden wat er in welke doos zit. 

Een goede voorbereiding is alles

Het is belangrijk om goed voorbereid de verhuizing in te gaan. Dat komt omdat zo’n verhuizing meestal behoorlijk hectisch is. Daardoor komt het vaak voor dat er waardevolle spullen kwijtraken of stuk gaan. Om dat te voorkomen moet je er voor zorgen dat je goed voorbereid bent. Zo kun je de dag van tevoren alvast alles inpakken. Denk er wel aan dat je sommige spullen nog nodig zult hebben. Pak alleen spullen in die je pas in je nieuwe huis nodig hebt. 

Bij de voorbereiding van een verhuizing hoort meestal ook een hoop papierwerk. Het is vervelend als je al dat papierwerk tijdens of na de verhuizing moet doen. Dat zorgt doorgaans voor een hoop stress en het is dan ook verstandig om er op tijd mee te beginnen. Zoek eerst uit wat je precies allemaal moet doen. Zorg er voor dat je zeker weet dat je niets vergeet. Wanneer je niet zorgvuldig te werk gaat bij een verhuizing kun je achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan. Kijk daarom verder dan de eerste de beste site op het internet. Als je er niet uit komt wat je allemaal moet regelen kun je bij de gemeente om advies vragen.