Zo maak jij de lekkerste smoothie!

436
smoothie

Iedereen heeft wel eens zin in iets lekkers wat ook nog is gezond is. Een smoothie is hier het perfecte voorbeeld van. een smoothie is rijk aan vitamines en kan helemaal naar jouw smaak gemaakt worden. maar welke combinaties zijn nou lekker en hoe maak je nu zonder dat het al te veel tijd kost de lekkerste smoothie? voor al die mensen die zich dit afvragen. Zijn hier wat lekkere combinaties op een rij gezet! 

De beste ingrediënten voor een lekkere smoothie 

Er zijn ontzettend veel fruit-en groentesoorten lekker en gezond in een smoothie. een vaak gebruikte fruitsoort in een smoothie is een banaan. een banaan heeft vaak een smeuïge consistentie, en is met bijna alle andere fruitsoorten een goede combinatie. Voeg bijvoorbeeld nog een paar aardbeien, frambozen en nog wat (griekse)yoghurt toe en de smoothie is klaar!

Ook smoothies met groenten zijn ontzettend lekker en gezond. Denk daarbij aan de combinatie van avocado, andijvie en  een klein beetje munt. Voeg dan later nog een banaan en wat limoensap toe in de magimixer terwijl de mixer zachtjes aan staat kun je voor wat extra smaak ook nog wat amandelmelk in de mixer schenken. Zet de mixer een standje harder en wacht tot het een vloeibare substantie wordt. Schenk de smoothie in een glas en leg er een blaadje munt bovenop en voila binnen 5 minuten een heerlijke en gezonde snack.

Hoe gezond is een smoothie?

Dat een smoothie lekker is, is voor de meeste mensen wel bekend, maar wat voor een voordelen brengen smoothies nog meer met zich mee? Wat veel mensen niet weten is dat de beste dagelijkse hoeveelheid fruit voor een optimale gezondheid 2 of meer fruitsoorten per dag is. Lang niet iedereen eet die hoeveelheid op een dag. door middel van smoothies kom je al snel op die hoeveelheid en dus ook bij een optimale gezondheid. Verder worden de meeste smoothies bereid met voedingsrijke en natuurlijke ingrediënten die veel vitamines en oliën bevatten. Vetten zijn belangrijk voor biologische functies in je lichaam. Ook is een smoothie goed voor de hydratatie van het lichaam, omdat in veel voedsel in de smoothie veel water zit hoef je geen water te drinken als je al een smoothie hebt gedronken. Al met al zitten er veel voordelen voor de gezondheid aan een smoothie.

Smoothie voor afvallen of verteringsproblemen

Wat veel mensen niet weten is dat een smoothie naast dat het gezond is ook goed is als je wilt  afvallen. Dit komt door verschillende redenen. Allereerst zal het nemen van smoothie in plaats van een maaltijd de calorie-inname verlagen. Daarnaast raak je gewend aan fruit-,groente- en vezelinname en verlang je eerder naar gezonde voeding. Ook is een smoothie erg fijn is voor mensen die last hebben met het verteren van voedsel. Dit komt omdat je lichaam niet meer hard hoeft te werken om de voedingsstoffen uit de voeding te halen. Tegelijkertijd krijg je wel al de vitaminen en mineralen binnen zonder de pijn van vertering die door ander voedsel gecreëerd wordt. En ook niet onbelangrijk, je krijgt een goed gevuld gevoel na drinken van een smoothie.