Ideaal materiaal voor een Vuurschaal

823

Outdoor Fireplace during Nighttime

Ongeveer twintig jaar geleden werden de eerste vuurschalen gemaakt in de vorm zoals ze nu bestaan. De ontwerper wilde aanvankelijk een strandvuur maken, maar dat eindigde in de richting van de vuurschalen die je nu in je achtertuin gebruikt. In tegenstelling tot een houtvuur dat is ontworpen om hout te verbranden, kan een vuurschaal ook worden aangedreven door gas dat geen rook produceert. Op die manier is de vuurschaal meer een juweeltje in je tuin. De ontwerpen hebben vaak een ondiep profiel, zodat het oog zich kan concentreren op de dansende vlammen. Afhankelijk van het type gas dat je al in je huis gebruikt, kan een vuurschaal worden geconfigureerd voor aardgas of propaan.

Wat is het beste materiaal om een vuurschaal te maken?

Voor de duurzaamheid zijn de meeste vuurschalen gemaakt van metaal zoals brons, koper, cortenstaal en zacht of roestvrij staal. Het is echt belangrijk om het juiste materiaal te kiezen dat past bij de architectuur van je tuin of huis. Als je een modern huis hebt, zal een roestvrijstalen vuurschaal een eigentijdse, moderne uitstraling hebben. Zacht staal of cortenstaal roest tot het een roodachtige of tabaksbruine kleur geeft. Dit past meer in een rustieke omgeving. Als je donker gekleurde ramen hebt, is een metaal dat een patina ontwikkelt met de leeftijd een goede keuze. Koper zal bijvoorbeeld heel erg op brons lijken nadat zich een platinalaag heeft ontwikkeld. Brons is veel duurder, maar het is het meest geschikt als je huis in de buurt van water staat.

Kun je een vuurschaal op een tafel zetten?

In tegenstelling tot houtgestookte vuurschalen die vonken of sintels kunnen afgeven, kan een gasgestookte vuurschaal veilig op een houten oppervlak worden gebruikt als je een metalen plaat als hitteschild plaatst. Het ontbreken van sintels en vonken maakt het veilig om een vuurschaal binnen 6 meter van een huis, op een dek of terras, of onder een pergola te plaatsen. Er is dus wel wat ruimte nodig om de vuurschaal veilig te gebruiken.

Wat voor soort inzetstukken zijn er voor vuurschalen beschikbaar?

Er zijn veel inzetstukken voor gasgestookte vuurschalen die de levensduur van de schaal kunnen verlengen, zoals lavasteen, metalen “takken” of enkele natuurstenen. Dit hangt af van het budget dat je eraan wilt uitgeven. Nog een tip! Je hebt een veiligheidsscherm nodig als je kleine kinderen hebt.