Afval in een Puincontainer

678

Close-up Photography of White Poodle

Huis verbouwen betekent afval

Als je al een tijdje niets aan je huis gedaan hebt of als je een nieuw huis hebt gekocht dat te veel authentieke elementen bevat, dan is het de hoogste tijd om te verbouwen. Je kunt met een verbouwing je huis een volledige update geven. Bij een nieuw huis kun je wat rigoureuzer te werk gaan dan wanneer je al in het huis woont. De verbouwing in het nieuwe huis begint met alles te verwijderen dat je wilt vervangen. Die mintgroene badkamer, dat pastelkleurige toilet en het gedateerde keuken kun je allemaal ineens slopen. Als je al in het huis woont en je hebt geen mogelijkheid om elders te verblijven, dan zul je in etappes moeten werken. Bijvoorbeeld eest alleen boven verbouwen en daarna beneden. Hoe je het ook wendt of keert, verbouwen betekent afval, veel afval. 

Puincontainer nette oplossing

Je kunt ervoor kiezen om al het afval in puinzakken te verzamelen en zelf af te voeren naar de vuilstort. Dit is voor een kleine verbouwing zoals een nieuwe keuken nog wel te doen. Voor een iets serieuzere verbouwing is het een inefficiënte oplossing. Het continu heen en weer rijden kost veel tijd, zeker als je niet de beschikking hebt over een busje of aanhanger. Je kunt dan beter een puincontainer huren. Die wordt netjes bij je voor de deur gezet en je kunt al je afval meteen in de container gooien. Zo houd je het binnen overzichtelijk en veilig. Als de container vol is, dan is een telefoontje voldoende om hem af te laten voeren door de puincontainershop. Als het nodig is, laat je meteen een lege container neerzetten. 

Verschillende soorten puincontainers

Er is genoeg keuze in het type puincontainer. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing, zal het aantal kubieke meters afval verschillen. Als je alleen een badkamer gaat verbouwen, dan is een puincontainer van 3 kubieke meter al voldoende. Bij een grote verbouwing kun je zelfs een container van 10 kubieke meter nodig hebben. Als je van tevoren weet dat de verbouwing lang gaat duren, dan is het aan te raden om een gesloten container te huren. Dan blijft al het puin, ook bij storm, netjes in de container. Je wilt de buren tenslotte wel te vriend houden!