Een staande ovatie voor jouw renovatie!

964
Verbouwing

‘Puik werk’, zal men zeggen. ‘Veel beter dan hoe het was! Maar hoe heb je dat nou eigenlijk aangepakt?’ Slim en planmatig, natuurlijk. Lees hieronder waar een succesvolle renovatie minstens aan moet voldoen.

Plan maken

Nooit blindelings beginnen, natuurlijk. Ga tevoren goed na welke projecten voorrang hebben. Heb je genoeg tijd en geld om er andere zaken bij te pakken? Prima! Maar beoordeel ook deze op basis van relevantie. De shortlist mag hierna niet meer worden verlengd. Doe je dit wel en pak je er nog allerlei andere klussen bij terwijl je allang en breed bent begonnen, dan loopt je planning in het water. En het geld glipt uit je vingers.

Benodigdheden

Deze zijn voor ieder project weer anders. Bedenk daarom goed welke gereedschappen je nodig gaat hebben. Misschien zijn er wel mensen die  bepaalde zaken te leen hebben. Wie weet ga je ze hierna immers nooit meer gebruiken.

Zorg je er trouwens ook voor dat je voldoende loopruimte hebt? Puin moet zo snel mogelijk worden weggewerkt eer je er je nek over breekt. Nee, dan is een gepaste container huren voor al dit afval een verstandiger idee.

Helpende handen

Soms zijn jouw handen gewoon te klein in aantal. Je hebt er immers maar twee. Heb je die van een professional nodig? Ga dan met een betrouwbare aannemer in zee. Weet je precies wat je moet doen maar lukt dat niet in je eentje? Schakel dan familie en vrienden in! Die moeten natuurlijk wel weten wanneer hun hulp nodig is.

Regels

Ja, die zijn er en nee, daar kun je niet omheen. Rigoureuze aanpassingen vereisen het bezit van een vergunning. Bespreek desnoods je plannen met je gemeente en zorg dat je die felbegeerde toestemming op zak hebt vóórdat je begint!

Succes met klussen en geniet van het resultaat.