Creeren je eigen geluk, voorkom een ongeluk!

665

Iedereen is erover eens dat gezondheid belangrijk is, en dat je er alles aan moet doen als individu om een zo gezond mogelijk leven te leiden voor nu en in de toekomst.

Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Sommigen hebben het ongeluk dat ze met een bepaalde ziekte in contact komen waar ze zelf niet veel aan kunnen doen. Een X aantal mensen kunnen er wel iets aan doen. Dit is vooral op het gebied van preventie, in andere gevallen een ongeval voorkomen. Zo zijn er anno 2018 veel middelen op de markt om een ongeluk in een zo klein mogelijk hoekje te houden.

Historische cijfers

In de tegenwoordige tijd zitten we in een epidemie van ongevallen in de bouwsector. Dit aantal is ‘historisch hoog’. Om geen vertekend beeld te geven, dit zijn 20 mensen in het jaar 2017 maar toch! Dit is een stijging van wel 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Daarom is het goed om te voorkomen dat je een statistiek wordt en moet je jezelf beschermen tijdens het werk.

Voorkomen is beter dan

Zo is een bouwhelm niet meer weg te denken en is het zelfs een vereiste als je werkzaam bent in een bouwput. Dit kleine stukje plastic kan het verschil zijn tussen leven en dood. Ook al is dit een vereiste, dit betekent niet dat je niet verdere maatregelen kan treffen om jezelf in gezondheid te houden en ongelukken te voorkomen.

Veilig op je voeten

Zo is er tegenwoordig een groot aanbod aan topkwaliteit werkschoenen. Wanneer spreekt men over topkwaliteit? Ten eerste als de voldoen aan de antislipnorm SRC. Dit zorgt ervoor dat je genoeg gewicht en balans hebt om je in benarde situaties op de been te houden. Verder moeten ze je beschermen tegen kwetsuren. Zo is een verstuiking of kneuzing voorkomen tegenwoordig eenvoudig te voorkomen! Daarnaast kun je met het aanbod van tegenwoordig ook nog je eigen smaak bevredigen met verschillende modellen en kleuren.  

Kies daarom altijd voor veiligheid en voorkom schade aan je gezondheid! Door eenvoudige dingens zoals de juiste helmen, schoenen en kleding ben je al vaak gewapend tegen bepaalde ‘fatale’ ongevallen. Veiligheid, voor nu en de toekomst!