Breng je tuin tot leven, letterlijk en figuurlijk!

1081

Zodra we de winter weer vaarwel kunnen zeggen tot het einde van het jaar, wordt het tijd om van je tuin weer een gezellige plek te maken waar je de hele lente en zomer van kunt genieten. Misschien zelfs van het najaar als we een zachte herfst voorgeschoteld krijgen! Hoe dan ook, er zijn verschillende manieren om jouw persoonlijke hof tot leven te brengen. Profiteer daarom volop van onze tips en maak er wat van!

Groenvoorziening

Zeiden we nou ‘groen’? Zeg maar gerust kleur in het algemeen! Kijk goed naar wat er wanneer bloeit en welke verzorging het nodig heeft voordat je een keuze maakt. Als je in elk geval maar weet hoe je de groei van een specifieke planten of bloemen soort maar goed weet te stimuleren en in de hand te houden. Dankzij al deze schitterende flora komen er volop bijen en hommels naar je tuin om letterlijk en figuurlijk de vruchten van jouw noeste arbeid te plukken. En te proeven. En te verwerken. En… nou ja, je weet wat bijen en hommels doen.

Maak voor een prachtig tafereel een bijzondere combinatie van de mooiste bloemen en struiken.

Luxe

Wie een ‘levendige’ tuin wil, mag één specifiek ingrediënt niet missen; leven! En daar ben jij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor. Je leeft immers zelf ook en het is jouw tuin. En als je in je tuin vertoeft, wil je dat natuurlijk doen op comfortabel en aangenaam ogend meubilair. Kies iets uit dat helemaal bij jouw eigen stijl past en natuurlijk ook bij de omgeving waarin de meubels geplaatst worden. Zorg dat het je aan niets zal ontbreken wanneer jij in de zomer van je prachtige tuin wilt gaan genieten! Om het allemaal nog een beetje beter te maken, geniet van deze heerlijke tuinkussens op maat. Passen in elke tuinstoel of bank en zijn verkrijgbaar in vele design en kleuren. Plof lekker neer in het zonnetje. 

Gevederde vriendjes

Vind je ‘t wel leuk dat het in jouw tuin continu een drukte van belang is? Dat er allerlei vlinders en bijen rondfladderen, het hele komen en gaan van die beestjes? Denk dan ook aan de vogels! En om ervoor te zorgen dat ze je tuin en een veilig onderkomen steeds weer terugvinden, komen vogelhuisjes weer goed van pas. Want zodra je je tuin weer een tijdje alleen moet laten, hebben deze beestjes de grootste moeite met het vinden van eten. In de zomer helpen ze je door schadelijke insecten te verorberen. In de winter is het jouw beurt om hen bij te staan met een dak boven hun hoofd en noten en vetbollen, verspreid over je tuin.